Idei de afaceri cu bani puțini pe care le poți dezvolta online

Pagina de Business » Dezvoltarea afacerii » Idei de afaceri cu bani puțini pe care le poți dezvolta online
Idei de afaceri cu bani puțini pe care le poți dezvolta online

A-ți deschide propria afacere nu necesită neapărat investirea unei sume mari de bani. Din contră, sunt numeroase idei de afaceri, puse deja în practică de unii antreprenori și dovedite profitabile, care pot fi deschise cu bani puțini. Un studiu realizat în S.U.A. arată faptul că bugetul necesar pentru un start-up ar fi de 3000 de dolari. În România, costurile ar putea fi chiar mai mici.

În ultimii ani, tot mai mulți români își fac curajul de a pune bazele unei afaceri, mulți alegând să renunțe la locurile de muncă pentru a crea un business pornind de la unul dintre hobby-urile lor sau unii sunt chiar tineri care nu mai intră deloc pe piața locurilor de muncă clasică, ci aleg din start antreprenoriatul. O bună parte a economiei României se bazează pe activitatea firmelor mici și mijlocii care reprezintă 99,7% din totalul companiilor de pe piață și care au angajați 66% din totalul de salariați.

Indiferent de motivul care te determină să îți dorești să devii antreprenor, important este să găsești un domeniu și o idee în care să crezi, iar apoi să ai curajul să o pui în practică. În ceea ce privește mediul în care îți vei comercializa produsele sau serviciile, nu uita să iei în calcul și online-ul, dacă nu chiar să te concentrezi doar pe acest canal de vânzare. Potrivit unei analize de piață realizate de PayU, piața locală de e-commerce a crescut cu 36% în 2020, ajungând la 7 miliarde de euro, în timp ce estimările pentru 2021 sunt de minimum 8 miliarde de euro.

Tocmai datorită acestui potențial imens al vânzărilor online, am decis să îți pregătim o serie de articole din care să te inspiri pentru a pune bazele unei afaceri online cu bani puțini:

   Cum poți crește notorietatea brandului tău în mediul online

Știai că dacă urmezi câteva reguli simple în ceea ce privește promovarea afacerii tale online, îți poți crește câștigurile cu până la 23%? Unul dintre primele aspecte la care ar trebui să lucrezi este creșterea notorietății businessului. Pentru asta, trebuie să știi care e publicul tău țintă, unde se află în mod curent în procesul de vânzare și unde vrei să îl duci.

Descoperă pe ce platforme te poți promova eficient și care sunt instrumentele online ce te pot ajuta să atragi mai mulți clienți, citind acest articol.

    Idei de afaceri profitabile în comerțul online

 

În anul 2020, piața online din România a înregistrat o creștere accelerată – tot mai mulți români au considerat că de preferat să cumpere online, mai ales în contextul pandemic. Antreprenorii au sesizat această tendință și s-au orientat rapid către afacerile pe internet.

Vrei să începi și tu un business online, însă nu știi ce afaceri sunt cu adevărat rentabile? Există câteva nișe care îți pot aduce profit, așa că te poți inspira din lista pe care ți-am pregătit-o în articolul de aici.

    5 idei de servicii online cu bani puțini

 

Îți dorești să dai startul unei afaceri, însă nu ai capitalul necesar sau nu vrei să te complici cu furnizori și parteneriate? De ce nu ai încerca să devii antreprenor în domeniul serviciilor? Atâta timp cât ai o abilitate sau o pasiune, poți alege să o transformi într-o afacere – iar dacă nu știi ce ai putea alege, nu-ți face griji, pentru că avem pentru tine o listă cu idei.

Ideile de business online în domeniul serviciilor pot fi puse în practică indiferent de vârstă sau de experiența anterioară. Niciodată nu este prea târziu să înveți ceva nou și să te lansezi în lumea afacerilor. Citește mai mult aici.

  Idei de afaceri online de acasă pentru comerț online

 

Cum ți se pare ideea de a avea o afacere pe care o poți administra de acasă? Avantajul afacerilor online este că presupun mai multă flexibilitate și libertate, precum și costuri mai mici. Există numeroase variante de business-uri pe care le poți desfășura de la domiciliu, de la afaceri în domeniul culinar până la nișa de realizare bijuterii handmade.

În cazul în care ești în căutarea unor idei de afaceri pe care le poți încerca de acasă, avem pentru tine un articol util în acest sens. Descoperă care ar putea fi viitorul tău business, citind articolul.

  Dezvoltarea unei afaceri online, cu bani puțini

Să fii antreprenor nu înseamnă întotdeauna o investiție uriașă, mai ales dacă ești la început de drum. Mediul online îți permite să economisești bugetul pe care l-ai fi alocat în mod normal pentru chiria unui spațiu, salariile unei echipe de vânzare sau utilitățile lunare.

În ziua de astăzi, există o serie de afaceri online pe care le poți dezvolta fără cheltuieli majore, însă pentru ca lucrurile să meargă în direcția pe care ți-o dorești, este necesar să ții cont de câteva aspecte, precum optimizarea operațională sau dezvoltarea unei bune relații cu clienții. Află mai multe din articol și pregătește-te să obții succesul pe care ți-l dorești.

    Idei de afaceri online pentru femei în care este nevoie de bani puțini

Conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), 554.331 de femei erau înregistrate ca acţionari sau asociaţi în firmele din România, la finalul lunii ianuarie 2021. Astfel, din totalul firmelor naționale, 37.21% au femei în conducere, iar cifra va crește cu siguranță în anii următori.

Dacă vrei să fii o femeie de succes în afaceri, o poți face simplu și comod, chiar și de acasă. În contextul actual, când internetul devine un mediu de afaceri tot mai folosit de antreprenorii din majoritatea domeniilor, succesul poate fi mai aproape decât crezi. Citește mai multe aici.

    Idei de afaceri pentru tineri

 

Cu toții ne dorim un început cât mai bun în viață, dar uneori avem nevoie de curaj pentru a ne pune planurile în practică. Chiar dacă nu ai încă experiență foarte multă în afaceri sau abia ai intrat în câmpul muncii, cu o idee inspirată și multă ambiție poți ajunge departe.

Descoperă ce idei de afaceri poți încerca și tu ca tânăr antreprenor – poate că una dintre ele este chiar varianta care ți se potrivește perfect. Află din articol mai multe detalii și fii gata să devii om de afaceri.

    Idei de afaceri online cu bani puțini deschise în mediul rural

 

Tot mai mulți români iau în considerare posibilitatea de a se muta în mediul rural, pentru a fi departe de aglomerație și a se bucura de aer curat, mâncare sănătoasă și mai multă libertate de mișcare. Dacă și tu locuiești deja la țară, e bine să știi că în timpul pandemiei comerțul cu produse naturale, obținute direct din grădină, a prins avânt.

Astfel, ai putea îmbina pasiunea pentru natură cu pasiunea pentru afaceri, rezultatul fiind bun deopotrivă pentru tine și pentru potențialii tăi clienți. Află ce afaceri online ai putea demara dacă locuiești în mediul rural.

    Cum să ai una dintre cele mai profitabile afaceri online

 

Afacerile în mediul online au câștigat teren în ultimii ani, însă unele dintre ele sunt mai profitabile decât altele, din diverse motive: domeniul afacerii, promovarea, adaptarea la publicul țintă sau optimizarea site-ului.

Dacă vrei să fii un antreprenor informat, ți-am pregătit un articol complex, din care vei afla cum poți face pentru a obține profitul mult visat în vânzările online.

 

5 reguli pentru a face dintr-un magazin online o afacere profitabilă

 

Știai că piața vânzărilor online a ajuns la  peste 5 miliarde de euro în 2020? Afacerile pe internet se înmulțesc tot mai mult, însă asta înseamnă că și concurența este din ce în ce mai mare. Dacă vrei să atragi clienții pe care ți-i dorești, este necesar să urmezi câteva reguli simple, precum diversificarea canalelor online sau automatizarea afacerii.

Succesul afacerii tale online începe cu OLX pentru afaceri.  Ia legătura cu noi pentru a începe să vinzi online.

Abonează-te la BLOG: