Cele mai vândute produse online – ce se caută în marketplace

Pagina de Business » Vânzări Online » Cele mai vândute produse online – ce se caută în marketplace
Cele mai vândute produse online - ce se caută în marketplace

Afacerile de succes au de multe ori la bază produse sau servicii aflate la mare căutare pe platformele de tip marketplace, care angrenează o mare varietate de produse la vânzare. De aceea, este firesc să cauți o nișă pe care să ai vânzări, înainte de a-ți lansa businessul.

Pentru a te ajuta să crești rezultatele afacerii, ți-am pregătit un articol din care vei afla ce se vinde în România și cum să ai cele mai populare anunțuri de pe OLX marketplace.

 

Ce se caută în marketplace – produse cu vânzări mari în țara noastră

Dacă nu ai încă o idee de afaceri profitabilă, te poți inspira din lista celor mai populare produse din România. Asta înseamnă că vei decide în primul rând ce vrei să vinzi, iar apoi vei găsi furnizorii potriviți, dacă nu realizezi chiar tu obiectele respective.

Odată ce știi ce vrei să comercializezi, îți este mai simplu să te decizi cu privire la numele și sloganul afacerii. Acestea ar trebui să reprezinte cât mai bine gama de produse, astfel încât să ai un brand care rămâne cu adevărat în mintea clienților.

Conform platformei Entrepreneur Europe, vânzările online din țara noastră s-au dezvoltat în ultimii ani în aproape toate domeniile, însă câteva zone au înregistrat cea mai mare creștere:

  • Produsele de tip fashion – îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii. În contextul pandemic, românii au înțeles că e mai sigur și comod să își cumpere hainele de pe internet. În afară de brandurile cunoscute, există și foarte multe afaceri mici, care atrag prin calitatea și designul unic al produselor sau prin servicii personalizate, care fac diferența.
  • Produsele de design interior – categoria home deco/ casă și grădină a crescut și ea în ultimii doi ani, pe măsură ce oamenii au început să lucreze de acasă și să petreacă mai mult timp în propria locuință. De la birouri și scaune, până la decorațiuni și obiecte pentru grădină, românii au devenit tot mai interesați de înfrumusețarea casei.
  • Produsele de gaming și entertainment – atunci când distracția trebuie să se mute la interior, departe de locurile aglomerate, românii au nevoie de accesoriile necesare. Nu e de mirare că produsele dedicate distracției au avut parte de vânzări mai mari.
  • Produsele de îngrijire personală – din nou o alegere firească, în contextul în care cremele, gelurile de duș sau cosmeticele pot fi achiziționate rapid, simplu și sigur din mediul online. Tot mai multe afaceri pe bază de cosmetice handmade românești au început să intre pe piață, diferențiatorii fiind ingredientele naturale, calitatea, originalitatea ambalajelor.
  • Produsele electronice și electrocasnice – laptopuri, televizoare, smartphones sau boxe, toate sunt necesare când casa devine locul pe care românii vor să îl îmbunătățească și să îl transforme într-o oază de relaxare, de unde nu lipsește nimic. Iar dacă vine vorba de a avea totul la îndemână, electrocasnicele intră și ele în categoria produselor necesare pentru o viață confortabilă.

Ai deja o afacere, dar nu vinzi niciunul dintre produsele de mai sus? Nicio problemă, pentru că oricum poți avea vânzări mari, așa cum vei vedea în continuare.

Cum îți crești vânzările pe OLX Marketplace

Poate afacerea ta nu face parte din domeniile care s-au bucurat de cel mai mare succes în ultimii ani, dar asta nu înseamnă că nu poți avea un public țintă numeros, care să îți achiziționeze produsele sau serviciile. Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a avea anunțuri marketplace cu adevărat populare și a-ți crește gradual cifra de afaceri:

  • Ghidează-te după nevoile clienților tăi. Când îți adaptezi stocul de produse și comunicarea la necesitățile cumpărătorilor, șansele tale de a vinde pe site-ul propriu sau prin anunțuri plasate pe un marketplace încep să crească. Să spunem, de exemplu, că vinzi produse auto.
    Dacă se apropie sezonul rece, pregătește promoții pentru anvelope de iarnă, antigel și alte accesorii care se folosesc odată cu venirea frigului și a zăpezii. Vinzi articole sportive? În funcție de sezon, produsele pe care le scoți în evidență ar trebui să fie adaptate mereu la sporturile care pot fi practicate în anotimpul respectiv. Descoperă cum contribuie promoțiile de sezon la succesul afacerii tale online.
  • Acordă atenție modului în care scrii anunțurile de pe marketplace. Un anunț complet, corect și atractiv atrage atenția și are mai multe șanse să convingă potențialii clienți. Află cum compui un anunț cât mai convingător din e-book-ul Ghid vânzări online în 2022 – cum îți vinzi produsele pe marketplace.
  • Scoate-ți anunțurile în evidență. Când optezi pentru un pachet business de anunțuri OLX, ai numeroase avantaje, cum ar fi: până la 90 zile valabilitate a pachetului de anunțuri și posibilitate de postare în întreaga categorie aleasă, pagină personalizată a anunțurilor, anunțuri evidențiate și reactualizări automate ale fiecărui anunț.

O afacere online îți poate aduce independența financiară și succesul la care visezi. Cu puțin fler și o informare corespunzătoare, poți ajunge să te bucuri de rezultatele dorite, să îți dezvolți afacerea și să crești vânzările  de la o lună la alta. Iar dacă vrei să poți conta pe un adevărat partener, bazează-te pe OLX pentru afaceri, care te va ajuta să vinzi mai mult, mai repede, mai simplu.

Abonează-te la BLOG: