DESCOPERĂ MARKETPLACE-UL OLX

Crește vânzările online
cu ajutorul platformei de anunțuri OLX

Când vinzi cu livrare prin OLX, te bucuri de:

 • Proces de livrare 100% gratuit, în calitate de comerciant OLX
 • Costuri de livrare preferențiale pentru clienții tăi, începând cu 9.98 RON, oriunde în țară
 • Parteneri de încredere: Fan Courier și Poșta Română
 • Plăți cash sau cu cardul, la livrare, după verificarea coletului

Vinde cu livrare prin OLX și crește performanța afacerii tale online

 • Costuri 0 pentru livrările eșuate (ne asumăm returnarea produsului)
 • Sistem integrat de urmărire a coletului, istoricului comenzilor și statusurilor aferente
 • Program de loialitate pentru categoriile Modă și frumusețe sau Mama și Copilul

Vrei să afli mai multe despre procesul de livrare prin OLX și avantajele pe care ți le oferă? Ți-am pregătit un ghid complet, din care vei afla toate detaliile de care ai nevoie.

De ce să alegi marketplace-ul OLX pentru afacerea ta?

14 mil

utilizatori activi/ lună

6 mil

anunțuri postate lunar

2.2 mld

produse căutate în platformă/lună

2.6 mil

utilizatori ai aplicației mobile

Cum începi să vinzi pe OLX?

 1. Creează-ți contul OLX cu datele companiei
 2. Personalizează pagina afacerii
 3. Achiziționează un pachet de anunțuri 
 4. Încarcă și publică produsele tale 
 5. Activează opțiunea de Livrare prin OLX
marketing online pentru magazin online sau marketplace

Vrei să afli mai multe despre cum să vinzi cu succes pe OLX? Înscrie-te la trainingul online gratuit OLX Business și accesează via email bune practici, video-uri și idei de promovare.

Ce presupune un cont OLX Business?

Activează un pachet de anunțuri și beneficiază de avantaje relevante pentru afacerea ta

Pachete anunțuri

Pagina afacerii

Statistici

Managementul anunțurilor

Extra vizibilitate

Servicii livrare

Recrutare

Pachete anunțuri

Publici odată, vinzi mai mult. Pachetele de anunțuri online te ajută să lansezi ușor, rapid și eficient mai multe anunțuri la produse din una sau mai multe subcategorii. Pe lângă avantajul de timp și cost redus, pachetele funcționează ca o rețea – fiecare anunț postat face trimitere la pagina afacerii tale și la restul anunțurilor active. Astfel, beneficiezi de expunere crescută și rezultate mai bune de promovare și vânzare într-un timp redus. Odată cu achiziționarea unui pachet de anunțuri devii utilizator business și ai acces la toate avantajele marketplace OLX pentru afaceri, precum pagina afacerii, anunțuri evidențiate, pachete promo, statistici pe 90 de zile, suport telefonic, filtre avansate etc.

Pagina afacerii

Pentru a crea o experiență de cumpărare similară cu un magazin virtual, pe OLX ai instant o pagină web dedicată afacerii tale. Acesta este locul în care îți poți prezenta compania și produsele/ serviciile oferite.O poți personaliza cu logo, bannere, descriere, locație – toate elementele de care ai nevoie pentru a fi un vânzător de încredere în online. În plus, beneficiezi de un subdomeniu unic, ușor de indexat în motoarele de căutare. Practic, ai propriul site web pe OLX în doar câteva click-uri. Tot aici, utilizatorii pot vedea de când activezi ca vânzător în marketplace, care sunt anunțurile tale, care este rating-ul tău și te pot contacta prin Apel/ SMS sau direct în chatul OLX.

Statistici

Ți-ar plăcea să știi care sunt cele mai atractive anunțuri, ce este de interes în platformă și ce nu, cum impactează sezonalitatea cererea? Toate acestea reies din statisticile OLX și te ajută să fii un antreprenor abil și informat. Folosește statisticile OLX și dezvoltă-ți afacerea. În plus, consultanții OLX te pot ajuta oricând să înțelegi datele și să le utilizezi în favoarea ta. De exemplu, un indicator important cand vine vorba de performanța anunțului tău este numărul de utilizatori care l-au salvat ca favorit. Înseamnă că există o cerere recurentă, așa că acel produs nu ar trebui să lipsească din anunțurile tale.

Managementul anunțurilor

OLX pro este un instrument digital dedicat utilizatorilor business care gestionează volume mari de produse și implicit anunțuri în marketplace. Practic este un fișier inteligent pe care îl poți folosi pentru a urca și actualiza anunțurile tale. Pentru performanță maximă, utilizatorii care au și un magazin online pot opta chiar pentru o integrare customizată.

Extra vizibilitate

Obține cu până la de 30 de ori mai multă vizibilitate cu pachetele de promovare. Reactualizarea fulger a anunțului te ajută atunci când anunțul tău a fost împins mai jos în lista de rezultate de alte anunțuri noi publicate zilnic și vrei să revină din nou pe prima poziție a rezultatelor căutării. Promovarea în lista de anunțuri din marketplace îți asigură un spațiu dedicat deasupra listei obișnuite de rezultate, timp de mai multe zile. Dacă îți dorești un loc cu adevărat exclusivist unde să-ți prezinți oferta, anunțurile de pe prima pagina OLX sunt alegerea perfectă pentru a avea vizibilitate maximă și a putea încheia rapid orice tranzacție.

Servicii livrare

Procesele operaționale de plată și livrare sunt simple la OLX. prin parteneriate exclusive de livrare și plată prin curier, poți vinde oriunde în România, urmărești unde este pachetul pe care îl trimiți. În plus, reduci retururile și îți menții tranzacțiile mai sigure dacă expediezi produsul cu serviciul de livrare, astfel încât cumpărătorul să îl poată verifica înainte de plată.Totul la un cost preferențial, cu până la 44% mai mic pentru serviciile de livrare Fan Courier și Poșta Română.

Recrutare

Platforma de vânzări online a atras atenția oamenilor în căutare de locuri de muncă dar și companiilor în căutarea de profile diverse de candidați. Lunar, 1.2 milioane de vizitatori își caută un loc de muncă în cele peste 60.000 de oferte active. OLX locuri de muncă este locul în care angajatorii și candidații din toată țara se întâlnesc la mijloc de drum.Cu ajutorul panoului de angajator dedicat, filtrelor avansate și statisticilor poți recruta într-un timp scurt și cu costuri de până la 80% mai mici față de alte platforme de recrutare. În plus, pentru abordare diferită și eficientă, poți comunica direct în platformă cu potențialii candidați.

Pachete anunțuri

Primul pas pentru a deveni un utilizator business începe cu selectarea unui pachet de anunțuri potrivit. Creează-ți strategia de vânzare pornind de la categoriile vizate și numărul de produse cu care vrei să te lansezi pe OLX.

Află mai multe

Pachete anunțuri

Pagina afacerii

Cu un design profesionist, opțiuni de personalizare și un subdomeniu dedicat, pagina afacerii este locul în care îți poți începe să vinzi imediat și eficient, online, pe OLX.

Află mai multe

Pagina afacerii

Statistici

Știi că în vânzarea online succesul depinde de cum este măsurat. Noi îți oferim statistici avansate în legătură cu performanța anunțurilor tale, pentru ca tu să iei decizii informat. Vezi în timp real câți oameni au vizualizat anunțul tău, câți l-au salvat ca favorit sau câți ți-au accesat datele de contact. 

Află mai multe

Statistici

Managementul anunțurilor

Mai multe anunțuri, oferte actualizate frecvent, descrieri contextuale - toate acestea înseamnă mai multe vânzări. Pentru rezultate maxime, folosește instrumentul nostru de management al anunțurilor sau apelează la o integrare directă cu site-ul tău web.

Află mai multe

Managementul anunțurilor

Extra vizibilitate

În mediul online, mai multă vizibilitate înseamnă mai multe vânzări. Dacă dorești să obții și mai multă vizibilitate pe OLX și să ai rezultate mai bune într-un timp mai scurt, serviciile de promovare OLX sunt exact ce ai nevoie! Alege dintre reactualizarea automată a anunțurilor, promovarea la început de listă sau listare pe prima pagină.

Află mai multe

Extra vizibilitate

Servicii livrare

În orice afacere de comerț ai nevoie de o infrastructură de livrare și plată. Acestea sunt adesea procese complexe și consumă mult timp. Scapă de griji, vinde oriunde în România și alege livrarea prin partenerii OLX la costuri preferențiale.

Află mai multe

Servicii livrare

Recrutare

Succesul oricărei afaceri depinde de oamenii pe care îi ai în echipă, iar pe OLX poți alege din mii de candidați cu profile variate. În plus, economisești până la 80% din costul/candidat față de alte platforme de recrutare.

Află mai multe

Recrutare

OLX Business - vinzi mai mult, mai repede, mai simplu!

0% comision
din vânzări

Pe OLX investești doar în tine și afacerea ta. Nu percepem comision din tranzacțiile intermediate, iar tu controlezi costurile, de la prețul produselor la bugetul de promovare.

Audiență
unică

Comunitatea OLX este unică – milioane de vânzători și cumpărători, aproximativ 90% din utilizatorii de Internet din țară ne vizitează lunar.

Expertiză
și experiență

OLX te sprijină pentru cele mai bune rezultate. Constant dezvoltăm tool-uri și funcționalități pentru a te ajuta să crești precum managementul anunțurilor, rating de vânzător sau livrare.

Palade Florin

CEO, Palmex

Folosim platforma OLX de peste 2 ani, atât pentru vânzarea materialelor, promovarea serviciilor, cât și pentru recrutare. Pentru noi, a însemnat un ajutor pentru dezvoltarea afacerii: ne-am dublat numărul de angajați și vânzarea materialelor de construcții. OLX este canalul cel mai accesat de cei care își caută un loc de muncă în acest domeniu și un canal de vânzare eficient.

Move Eco

Decizia de a vinde pe OLX a fost simplă, ținând cont de popularitatea platformei. După publicarea anunțurilor, interesul manifestat s-a materializat prin creșterea numărului de apeluri și accesări ale magazinului nostru online, ceea ce a dus la creșterea vânzărilor. Ca avantaje OLX pot menționa credibilitatea și încrederea oferite clienților, transparența comunicării OLX-vânzător, soluțiile de marketing, promovarea corectă și posibilitatea de a cumpăra cu livrare sau nu.

Marian Blaga

Director Vânzări, Tabita Tour

Am început sa folosim platforma OLX în 2021 pentru recrutarea de personal, din cauza volumelor mici de aplicanți care veneau din recrutarea pe rețelele sociale și din mediul offline. Trendul pieței s-a modificat destul de repede, iar OLX s-a adaptat și a devenit o platforma foarte bună pentru ocuparea locurilor de muncă disponibile. Pentru noi, avantajul constă în volumul mare de aplicanți și în rapiditatea cu care reușim să acoperim necesarul de personal, desigur folosind și instrumentele de promovare disponibile în platformă.

Podea Sabin

Administrator, Ebin.ro

OLX mi-a oferit oportunitatea de a crește expunerea brandului pe plan local pentru magazinul fizic dar și în mediul online încă din 2014. În ultimele 12 luni traficul în magazinul fizic a crescut cu aproximativ 15% datorită expunerii pe site.

Mii de afaceri sunt deja pe marketplace-ul OLX

Întrebări frecvente

Produsele tale vor ajunge la clienți prin Fan Courier sau Poșta Română. Ai astfel certitudinea unei experiențe de livrare sigure. Plata comenzilor se face ramburs, cash sau cu cardul.

Atât tu, cât și cumpărătorii tăi aveți acces la istoricul comenzilor și statusul acestora. De asemenea, clienții pot deschide coletul la primire, pentru un plus de încredere.

Dacă ai mai multe anunțuri active, poți activa serviciul de livrare prin OLX pentru toate în același timp. La finalul zilei accepți din platformă comenzile clienților, iar curierul ridică pachetele 100% gratuit, a doua zi.

Pentru a deveni utilizator OLX Business este nevoie să cumperi un pachet de anunțuri sau să bifezi opțiunea Firmă la momentul adăugării unui anunț. Doar astfel poți beneficia de toate funcțiile pentru utilizatori business. Dacă ai un cont de persoană fizică, opțiunea de a achiziționa un pachet apare imediat după ce consumi toate pozițiile gratuite disponibile în categoria ta de interes. Dacă ai deja un cont business, ai posibilitatea de a cumpăra oricând un pachet nou, selectând opțiunea “Cumpără un pachet de anunțuri”, direct din pagina principală a contului tău. 

În funcție de categorie, pachetele pot avea între 3 și 1000 de anunțuri, însă nu îți impun ca acestea să fie pentru produse diferite. Atenție însă! Pachetele sunt valabile 30 sau 90 de zile de la data cumpărării și pot fi folosite pentru produse din aceeași subcategorie (excepție făcând pachetele Max). De exemplu, dacă alegi un pachet din categoria Electronice și Electrocasnice, subcategoria Telefoane și tablete, nu poți publica și laptopuri.

Pe OLX tu controlezi cât vrei să investești în afacerea ta. Noi nu percepem comision la vânzare și nici nu plătești pentru a avea un cont. Pe OLX plătești doar atunci când: achiziționezi un pachet de anunțuri sau activezi un pachet de promovare (precum prima pagină sau listă).

Pe OLX intră lunar milioane de oameni care caută un produs anume sau doar sunt interesați de o anumită piață. Aceștia pot filtra după o serie de criterii, precum zona geografică, preț sau chiar anunțuri strict de la companii. Odată ce au găsit produsul potrivit, aceștia pot lăsa un mesaj vânzătorului, îl pot contacta prin telefon sau pot comanda direct cu livrare (dacă anunțul are activată această opțiune).

Pentru promovarea și vânzarea pe OLX ai nevoie în primul rând de fotografii și descrieri pentru produsele tale. Ulterior, este recomandat să ai o persoană dedicată care să răspundă comenzilor, întrucât cele mai de succes afaceri răspund rapid și clar. De asemenea, dacă nu optezi pentru livrare prin OLX va trebui să pui la punct un sistem de livrare și plată a produselor. Nu în ultimul rând, trebuie să-ți faci un mic plan de promovare în funcție de numărul de produse, valoarea lor, perioada de achiziție, etc.

Platformă OLX a atras atenția oamenilor în căutare de locuri de muncă dar și companiilor în căutarea de profile diverse de candidați. Astăzi, ca angajator pe OLX poți beneficia de: panou angajator – locul unde poți gestiona toate anunțurile tale de angajare; filtrare avansată în funcție de tipul de job, locație, experiență; gestionarea candidaților în funcție de etapa de recrutare; aplicații direct în platformă cu profilul candidat sau via CV.

Alătură-te comunității OLX Business

ABONEAZĂ-TE LA BLOG

Fii la curent cu informațiile necesare pentru accelerarea vânzărilor online.

ABONEAZĂ-TE LA BLOG

Vezi ultimele articole

DESCARCĂ RESURSE PREMIUM

Accesează resurse relevante pentru dezvoltarea afacerii tale online.

DESCARCĂ RESURSE PREMIUM

Vezi resurse disponibile

DESCOPERĂ MAI MULTE

Ai nevoie de informații sau clarificări? vizitează secțiunea de ajutor OLX.

DESCOPERĂ MAI MULTE

Află mai multe

EXPLOREAZĂ SINGUR

Crează-ți un cont pe OLX, publică un anunț și testează platforma.

EXPLOREAZĂ SINGUR

Crează-ți cont

Descoperă OLX pentru afacerea ta