OLX Business » Academia de Business » Antreprenoriat » Cum poți să începi afaceri fără bani? Iată 24 idei de afaceri online fără investiții pentru 2024

Cum poți să începi afaceri fără bani? Iată 24 idei de afaceri online fără investiții pentru 2024

Cum poți să începi afaceri fără bani? Iată 24 idei de afaceri online fără investiții pentru 2024
Cuprins

Antreprenoriatul online a devenit un adevărat trend în ultimii ani și foarte mulți oameni sunt în căutarea unor idei de afaceri online fără investiție inițială care să aducă și profit. Dacă nu ai încă o afacere sau dacă ai o afacere offline și vrei să te extinzi, internetul poate fi o oportunitate extrem de avantajoasă pentru tine.

Dacă ai niște bani economisiți, există numeroase idei de afaceri cu bani puțini pe care le poți dezvolta. Totuși, poți începe și cu mai puțin, sau chiar cu minimul pozibil. Chiar dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, poți găsi oportunități pentru începerea unei afaceri fără bani investiți, sau cu o sumă infimă, iar șansa acestora de a deveni profitabile este una reală, din moment ce piața online este în continuă creștere. 

În urma unor studii realizate de Eurostat s-a demonstrat că, de-a lungul anului trecut, românii au cheltuit în mediul online peste 12 milioane de euro zilnic. 

De asta am adunat 24 idei de afaceri online fără investiție inițială sau cu minimul posibil, de la idei de business-uri de vânzare, la opțiuni de servicii în regim freelance, la opțiuni de afaceri pe bază de conținut unde nu vei avea nevoie de mai mult decât de un laptop, programe specializate, timp și creativitate. 

Mai mult, o să te ajutăm să-ți și plănuiești extinderea odată ce începi să ai succes pentru a transforma acesta idei de afaceri mici fără bani în unele cu rulaj și profituri considerabile.

Idei de afaceri online fără investiție pe bază de vânzare

Idei de afaceri online fără investiție pe bază de vânzare

Prima categorie de pe lista de idei de afaceri online fără investiție pe care ar trebui să le consideri, mai ales dacă ai deja un stoc sau obiecte pe care dorești să le comercializezi, este deschiderea unui magazin online. 

Din păcate, dezvoltarea unui magazin pe domeniu propriu prin intermediul platformelor e-commerce vine mereu cu costuri sau necesită expertiză pentru variantele open-source. De asta, platformele marketplace sunt deseori varianta de început mai prietenoasă pentru dezvoltarea unei afaceri online de vânzare.

Dacă vrei să știi cum poți începe să vinzi fără o investiție considerabilă, avem 7 idei pentru tine:

7 Idei de afaceri online fără investiție inițială pe marketplace-uri

7 Idei de afaceri online fără investiție inițială pe marketplace-uri

Iată câteva idei de afaceri mici fără bani cu care poți începe prin intermediul marketplace-ului ales:

  1. Vânzarea de haine second hand – Dacă ai o garderobă încărcată acasă, nu te sfii să faci curățenie și să începi să scoți un profit pe baza hainelor în exces. Poți apela și la apropiați oferindu-te să îi scapi ușor și rapid de haine nedorite, nepotrivite sau nepurtate.
  2. Vânzarea de mobilă second hand – În mod similar cu vânzarea de haine second hand, poți să pui în vânzare mobilă veche sau nedorită. Aici poți plasa anunțuri pentru a prelua mobilă de la persoane care își renovează sau reamenajează locuința. Astfel, poți obține stocul și oferi un ajutor mult dorit clienților. În plus, dacă ai deja o dubă sau camionetă, poți garanta transportul, astfel scăzând costul final, atât pentru client cât și pentru tine.
  3. Reselling – Poți aborda aceeași metodă pentru o serie vastă de produse și obiecte. Fie că explorezi magazine de chilipiruri pentru a găsi și vinde mai departe produse, sau ajuți un mic furnizor ca intermediar în vânzare (să spunem, o rudă de la țară care furnizează produse agricole și alimentare), reselling-ul este o afacere online fără investiție cu mare potențial. 
  4. Dropshipping – Un alt mod de a pune bazele unei afaceri online fără investiții este să comanzi stocul (de la furnizori din străinătate), pe baza comenzilor clienților tăi. Această metodă este cunoscută și sub numele de afacere de dropshipping. Iar dacă vinzi printr-un marketplace, precum OLX, costurile de plasare a anunțurilor și promovarea acestora vor fi aproape gratuite.
  5. Produse tradiționale (alimente, materiale sau confecții) – Dacă trăiești în mediul rural, probabil că deja produci diferite alimente sau produse pentru consumul propriu, de la carne, ouă sau lapte, până la gemuri, alimente murate, mezeluri, și multe altele. Deschiderea unui magazin online cu produse tradiționale este una dintre cele mai lucrative idei de afaceri fără bani sau investiții majore pe care le poți începe la țară. Odată ce ai plasat anunțurile, poți opta pentru livrarea prin marketplace, sau poți prelua tu această parte din procesul de vânzare, scăzând costurile și mai mult, garantând în același timp că alimentele ajung proaspete și că stabilești o relație pozitivă cu clienții.
  6. Magazin de articole handmade – Dacă ai o pasiune pentru confecționare, pictură sau grafică, probabil că ai deja toate materialele necesare pentru a crea articole pe care le poți vinde mai departe. Mai mult, dacă vrei să-ți diferențiezi afacerea și mai mult de competiție, oferă posibilitatea de personalizare a articolelor vândute de tine. Astfel, poți stabili împreună cu clientul natura articolului și să adaptezi și prețul în funcție de costurile materialelor.
  7. Oferă design-uri sau ilustrații grafice – Talentul tău nu se poate manifesta doar în material – poți realiza și oferi spre vânzare diferite materiale digitale, de la ilustrații la comandă sau de stoc, la design-uri, interfețe, sau până și resurse și modele 3D. Dacă ai capabilitățile necesare poți găsi cu ușurință site-uri specializate pentru postarea și vânzarea acestora către clienți doritori. 

În cele din urmă, decizia asupra a ce vei vinde va depinde de două aspecte: disponibilitatea produselor pentru tine și cererea acestora pe piața pe care intri. Pentru asta, va trebui să cunoști ce produse au căutare în industria curentă de e-commerce. Mai mult, diferitele marketplace-uri considerate de tine vor avea trenduri specifice. Spre exemplu, să știi ce se caută și se vinde cel mai bine pe OLX te va ajuta mult mai mult dacă vei vinde pe platformă. 

Folosește aceste informații în favoarea ta. Iar, odată ce ai stabilit ce vinzi, alătură-te comunității de business OLX!

Afaceri fără bani investiți bazate pe servicii

Afaceri fără bani investiți bazate pe servicii

Dacă nu vrei sau nu ai posibilitatea de a crea un magazin online, opțiunea de afaceri fără bani investiți bazată pe servicii îți poate oferi ocazia de a-ți valoriza experiența și cunoștințele, dar cu maximul de flexibilitate și independență.

Vei avea totuși nevoie de un spațiu unde să-ți promovezi oferta de servicii către cât mai mulți clienți doritori, preferabil online. Pentru asta ai varianta OLX Servicii, un spațiu unde liberi profesioniști se alătură unei comunități de business pentru a prezenta și a-și dezvolta craftul.

Această platformă garantează că vei ajunge la clienții potriviți indiferent de distanță, popularizându-ți anunțurile printre peste 14 milioane de utilizatori pe lună, sau aproximativ 90% din utilizatorii de internet din România.

Dacă ai deja un serviciu de oferit sau vrei să începi acum, postează un anunț și începe dezvoltarea unei afaceri online fără investiții sau costuri extra.

11 idei de afaceri fără bani bazate pe servicii prin care valorifici munca ta exact cum și când vrei

11 idei de afaceri fără bani bazate pe servicii prin care valorifici munca ta exact cum și când vrei

În caz că încă ai nevoie de o idee de business bazat pe servicii prestate sau nu știi ce ai putea valorifica online, am strâns 11 idei de afaceri fără bani necesari pe care le poți considera dacă nu vrei să dedici un buget lansării pe piață:

  1. Consultanță în dezvoltare personală – Poți să valorifici experiența cu persoanele și pregătirea în terapie și dezvoltare personală oferindu-ți serviciile pe cont propriu. Pentru a te asigura că dedici minimul de fonduri pentru afacerea ta, poți opta să oferi ședințe strict online, o variantă agreată și de cei mai mulți clienți, care apreciază confortul și flexibilitatea, sau nu se află în apropierea ta. Deși nu ai nevoie de un buget pentru această idee, va trebui să-ți dedici timpul și atenția clienților, pentru a garanta o ofertă de calitate.
  2. Gestionarea conturilor de social media – Prezența pe social media este importantă pentru toate firmele în ziua de azi. Totuși, dedicarea unui buget și personal separate pentru gestionarea conturilor și activității poate deveni costisitoare, mai ales pentru firme mici și medii, sau profesioniști fără expertiză în domeniu. Aici poți interveni, oferind servicii de consultanță, strategie și gestionare pentru social media, mai ales dacă ai experiență dovedită în domeniu și poți seta obiective clare pe baza unor KPI-uri.
  3. Administrator de pagini și comunități pe social media – Să lucrezi în gestionarea prezenței pe social media a unei firme nu este singura variantă posibilă în domeniu. Multe pagini mari sau comunități au nevoie de administratori și moderatori care pot dedica timp și-și pot folosi experiența pentru a-și menține spațiul popular și pozitiv.
  4. Traduceri și servicii lingvistice – Un mod de a-ți folosi cunoștințele lingvistice pentru implementarea unei afaceri online fără investiții este prin deschiderea unui cabinet de traduceri online. În general, vei avea nevoie să fi terminat o facultate în domeniu (lingvistică sau limbi străine) dar dacă ești bilingv sau poliglot, poți intra în industrie dând un examen de certificare. În plus, dacă ai o pregătire academică în științe juridice, poți opta pentru certificarea în traduceri legalizate, o opțiune care oferă profitabilitate crescută. 
  5. Cursuri și meditații – Dacă nu vrei să treci prin procesul de acreditare sau ai expertiză în alte materii populare, poți începe dezvoltarea unor cursuri sau oferirea de meditații pentru clienți interesați. Deși domeniile populare sunt cele academice (de la limbi străine, la română, științe exacte, matematică, până la cursuri în domenii artistice), dar poți dezvolta cursuri pe subiecte variate, atât timp cât te poți asigura că există interes și căutare pentru acestea.
  6. Organizator de evenimente – Organizarea evenimentelor (pentru firme sau persoane private) reprezintă un domeniu popular printre opțiunile de afaceri fără investiții în regim de freelance. Fie că vei organiza evenimente reale (de la team building-uri, până la nunți sau petreceri) sau virtuale (meeting-uri online, conferințe, sau workshop-uri de formare), poți începe cu minimul posibil: tool-uri de scheduling și de gestionare a contactelor. 
  7. Asistență personală virtuală – Serviciul de secretariat și asistență personală devine tot mai popular în România, iar în ziua de azi, poți oferi aceste servicii cât mai multor clienți prin mediul online. Astfel, cu ajutorul instrumentelor de organizare și scheduling, poți oferi asistența necesară atât pentru persoane private cât și pentru firme. 
  8. Planificare de călătorii – Un alt exemplu bun de asistență pe care o poți oferi contra cost este reprezentată de serviciul de planificare de călătorii sau vacanțe. Deși toți vrem să mergem în excursia visată, sau să realizăm o deplasare necesară în cel mai comod, ieftin și agreabil mod posibil. Asta necesită planificare intensă, ceva pentru care nu toată lumea este dispusă dedice timp. Printr-o afacere online fără investiție de planificare, te oferi să găsești cele mai bune oferte și variante pentru călătorii și vacanțe, în schimbul unei sume modice.
  9. Freelance într-un domeniu în care ai experiență – Indiferent de domeniul în care ai activat sau activezi, șansele sunt că poți începe să-ți oferi serviciile în regim de freelance. Această variantă poate fi la fel de profitabilă ca o poziție într-o firmă, dar vine cu flexibilitatea, independența și rentabilitatea unei afaceri de acasă fără investiții. Domeniile în care poți activa variază de la web development, dezvoltarea de site-uri, web design, sau programare, până la contabilitate sau marketing. Experiența acumulată va prima aici, dar dacă ai petrecut deja ceva vreme formându-te în domeniu, poți deveni un freelancer de succes.
  10. Servicii editoriale (Copywriting, ghostwriting, etc.) – Începerea unei idei de afaceri fără bani în servicii editoriale este foarte ușoară, necesitând doar programe de scriere, editare și corectare pentru texte. Poți oferi o varietate largă de opțiuni și servicii, de la copywriting, la editare, corectare, sau ghostwriting pentru autori independenți sau pentru firme.  Atât timp cât poți gestiona un număr crescut de clienți și tipuri de texte și subiecte variate, jobul de freelance editor vine cu potențial considerabil. 
  11. Firmă de curățenie și îngrijirea casei și gazonului – Nu toate joburile freelance bazate pe servicii necesită expertiză sau trebuie realizate strict online. Există foarte multe idei de afaceri fără investiții inițiale în materie de prestare de servicii concrete, de la curățenie pentru domiciliu sau sediul de muncă, la amenajarea apartamentelor, până la îngrijirea casei și curții clienților. Chiar dacă vei avea nevoie de echipament și produse de curățare, amenajare și îngrijire, mare parte din acestea pot fi achiziționate în funcție de cerințele clientului. Astfel vei putea include costurile de pe urma acestora în prețul serviciului, reducând considerabil investiția inițială.

Există foarte multe idei de făcut bani online, fie pe cont propriu sau împreună cu apropiații sau familia, pe care le poți lua în considerare. Odată ce găsești o variantă pe care o poți presta cu maximul în profitabilitate și rezultate, poți face primul pas, plasându-ți anunțul pe OLX Servicii, pentru a-ți găsi clienții.

Afaceri online fără investiții bazate pe crearea de conținut

Afaceri online fără investiții bazate pe crearea de conținut

Ultima categorie de idei de afaceri online fără investiții sunt cele prin care poți produce profituri din conținut creat de tine. Fie că vrei să faci bani din scris, sau ești un maestru al mediului vizual, începerea unui business creativ este doar la un pas distanță de tine, mai ales dacă deja ți-ai dezvoltat skillurile pe cont propriu.

Fie că vei percepe comenzi pe site-uri de prestări servicii, precum OLX Servicii, sau vei vinde produsul final pe marketplace-uri specializate, sau ca parte dintr-o comunitate mai largă, precum comunitatea de vânzători de pe OLX, fii sigur că găsirea unei piețe nu este o problemă în ziua de azi. Trebuie doar să-ți găsești industria și nișa potrivită pentru tine. De asta, ți-am găsit 6 idei de afaceri fără bani care pot valorifica tipul de conținut, artă, sau meșteșug pe care le-ai dezvoltat: 

6 idei de afaceri online fără investiție centrate pe conținut pe care le poți aborda cu ușurință

6 idei de afaceri online fără investiție centrate pe conținut pe care le poți aborda cu ușurință

Iată 6 idei simple și prietenoase (atât ca dificultate cât și în materie de costuri) pentru începerea unei afaceri fără bani pe bază de creativitate, fie aceasta în scris, vizual sau audio:

  1. Blogging sau publicarea de texte online – Dacă vrei să dezvolți o carieră și o afacere online fără investiție din scris, blogging-ul poate fi afacerea pentru tine. Poți scrie fie pe propriul domeniu (deși hosting-ul și crearea unui site te vor costa) sau pe platforme dedicate conținutului scris (Medium, Substack, etc.) și care îți permit monetizarea textelor tale. Amintește-ți că nu trebuie să realizezi materiale publicitare sau să-ți obții profitul din reclame. Platforme ca Substack îți permit să creezi planuri de abonare pentru cititorii tăi.  
  2. Crearea de conținut în regim freelance – Chiar dacă nu dorești să-ți dezvolți un blog propriu, poți intra în lumea industriei de content writing în regim freelance. Alegerea acestei idei de afaceri online fără investiție va depinde de capabilitățile tale de a te adapta la diferite cerințe, clienți și deadline-uri. Totuși, considerând pragul destul de jos de intrare (ai nevoie de un laptop, un program de scris și acces la internet) și plata considerabilă începând de la €0.07 per cuvânt pentru scriitori cu experiență, content writing-ul în regim freelance rămâne o idee populară pentru începerea unei afaceri fără bani investiți. 
  3. Crearea de conținut vizual (foto sau video) – Fie că începi să faci vlogging, uploadezi conținut pe platforme ca YouTube, sau vinzi materiale pe platforme de video-uri sau fotografii de stoc, sau începi să activezi pe social media, dacă ești capabil cu o cameră foto sau video, ai o grămadă de idei de afaceri online fără investiție pe care le poți începe. Spre exemplu, toate firmele care vând produse vor avea nevoie de imagini de prezentare pentru acestea, iar costurile studiourilor mari pot fi destul de mari, mai ales pentru IMM-uri. Aici poți interveni drept varianta mai accesibilă, dar care oferă același nivel de producție. Pe de altă parte, platformele de social media au devenit un teren propice pentru începerea unei afaceri fără bani. Chiar dacă nu vrei să activezi doar acolo, o prezență pe social media îți va spori profilul cu siguranță. 
  4. Podcasting sau streaming – În schimb, dacă ai know-how tehnic în materie de producția video și ești și o persoană cu opinii și carismă, poți să-ți începi cariera în streaming sau vlogging. Intrarea pe piață este limitată doar de echipamentul de înregistrare (pe care poate că îl ai deja). În rest, accesul la platforme este gratuit în cele mai multe cazuri. În plus, începerea unei afaceri fără bani pe bază de podcasting sau streaming poate fi făcută cu minimul posibil, pentru ca apoi să-ți îmbunătățești calitatea și output-ul.
  5. Scrierea de recenzii – Există foarte multe platforme care te vor plăti pentru scrierea de recenzii pentru media, de la cărți, la filme, sau jocuri video. Dacă ai experiență sau pregătire în domeniu și crezi că ai un unghi original asupra mediei populare, începe cu abordarea acestei idei de afaceri online fără investiție. Tot ce îți trebuie este un laptop și un program de scriere.
  6. Marketing afiliat – Indiferent de ce tip de conținut vrei să realizezi și să postezi, îl poți valorifica prin afiliere. Pe scurt, marketing-ul afiliat reprezintă practica prin care promovezi (direct sau indirect) un produs sau serviciu, prin redirecționarea potențialilor clienți spre acesta, urmând să fii plătit pe baza achiziției acestora, în general ca o fracție din valoarea achiziției. Comisioanele variază în funcție de industrie, dar dacă crezi că poți obține vizibilitate și ai talentul de a convinge rapid, poți începe un business în afiliere.

Odată ce ai ales una sau mai multe idei de afaceri online fără investiție, va trebui să începi să creezi conținutul dorit și să-l popularizezi prin strategii de promovare online printre viitorii tăi fani. Ce e atractiv la afaceri fără bani bazate pe crearea de conținut este că le poți începe ca pe un hobby, găsind mai târziu metode de valorificare. 

De ce ai nevoie pentru începerea unei afaceri fără bani?

De ce ai nevoie pentru începerea unei afaceri fără bani?

Acum ai o idee de ce idee de business sau îndeletnicire vrei să prestezi pentru a-ți începe o nouă carieră pe cont propriu fără vreun buget necesar pentru investiția inițială. 

Stabilirea direcției este importantă, dar va trebui să mai completezi niște pași premergători pentru a putea să începi. Ce urmează depinde de alegerea ta. Spre exemplu, dacă ai decis să începi un business pe bază de vânzare, vei avea nevoie să-ți fondezi o firmă, pe când prestarea de serviciii sau freelancing-ul pot fi realizate cu un PFA. În plus, va trebui să consideri cum investeși în echipament sau stocul de rezervă, dacă ai nevoie de acestea și cum îți sunt afectate rezultatele. Realizarea unui plan de afaceri este un mod bun de a strânge la un loc toate aceste detalii.

Pe lângă aceste decizii premergătoare și realizarea planului, va trebui să stabilești cum îți vei dezvolta afacerea, odată ce începi să vinzi și să acumulezi profituri. Fie că te gândești la creșterea vânzărilor, dezvoltarea calității produsului sau serviciului, sau extinderea pe alte piețe, va trebui să stabilești din timp aceste elemente, pentru a știi cum să te orientezi în mod dinamic.

Toate aceste detalii te pot ajuta să gestionezi și situațiile în care performanța noii tale idei de afaceri online fără investiție nu se dovedește a fi la nivelul dorit, sau rezultă în costuri adiționale. Chiar dacă întâmpini probleme, le poți aborda mult mai ușor dacă ai un cadru prin care să le interpretezi.

Cât costă să-ți deschizi o firmă pentru începerea unei afaceri online fără investiție?

Cât costă să-ți deschizi o firmă pentru începerea unei afaceri online fără investiție?

Cheltuielile inițiale pentru înființarea unei firme sunt de minim 1 leu capitalul social (poți depune mai mult, dar nu ești obligat), aproximativ 150 lei taxele la Registrul Comerțului, iar dacă apelezi la un avocat specializat sau la o firmă de profil pentru a-ți crea dosarul, acest serviciu te poate costa în jur de 1000 – 1500 lei. 

Însă, actele ți le poți realiza și singur, conform ghidului și pașilor pe care îi poți găsi pe site-ul ONRC. Deci, cu doar 151 de lei vei avea o firmă înființată, fiind gata să implementa idei de afaceri online fără investiție inițială în plus. 

Cum te asiguri că viabilitatea unei idei de afaceri online fără investiție nu este afectată de costurile platformei pe care vei vinde?

Cum te asiguri că viabilitatea unei idei de afaceri online fără investiție nu este afectată de costurile platformei pe care vei vinde?

Asta va ține de alegerea ta în materie de platformă pe care vinzi sau îți oferi serviciile. Spre exemplu, dacă te alături comunității de business OLX, nu numai că ai ocazia de a vinde cu un comision de 0% dedus pentru fiecare vânzare și cu livrarea 100% gratuită pentru vânzători garantată de platformă, dar poți beneficia și de o lună gratuită de promovare, iar prețurile pentru promovarea anunțurilor încep de la €0.29.

Începe să vinzi pe OLX și dă formă noii tale idei de afaceri online fără investiție!

Cât vei plăti pentru menținerea și dezvoltarea unei afaceri online fără investiții inițiale?

Cât vei plăti pentru menținerea și dezvoltarea unei afaceri online fără investiții inițiale?

Dacă înființarea unei afaceri online fără investiții prin intrarea pe piața de vânzare pe o platformă marketplace este posibilă, va trebui să investești fonduri pentru susținerea și dezvoltarea acesteia. Iată costurile la care te poți aștepta odată ce începi dezvoltarea noii afaceri fără investiții inițiale: 

  • Contabilitate – Pentru început, dacă nu ai volum de acte foarte ridicat, un contabil te-ar putea costa în jur de 500 lei lunar.
  • Consumabile – Acestea includ registrul de control, registrul de jurnal, registrul de inventor, ștampila (opțional), și alte consumabile. Toate acestea se pot încadra în suma de 250 lei.
  • Telefon, internet – An abonament de 50-100 lei care să-ți asigure un abonament de bază la telefonie mobilă pentru telefonul de serviciu și abonamentul de internet.
  • Stocul de produse (dacă ai nevoie) – Aici există mai multe opțiuni. Fie faci aprovizionarea cu produse și le păstrezi pe stoc, fie poți alege să vinzi produsele prin precomandă. Astfel, ele vor ajunge la tine doar după ce vor fi comandate de către cumpărători. În orice caz, trebuie să îți organizezi un stoc tampon. Ai putea folosi o sumă de bani de circa 1000 euro pentru stocul de început. 
  • Cheltuieli neprevăzute – Este indicat în fiecare plan de afacere să incluzi o rubrică de cheltuieli neprevăzute. Poți aloca până la 25% din suma totală necesară afacerii, pentru a-ți asigura o plasă de siguranță. În cazul în care ai nevoie urgent de capital să poți apela la acest fond de rezervă.
  • Cheltuieli de marketing – Pentru promovarea afacerii pe internet poți folosi platforme marketplace, cum ar fi OLX, în mod complet gratuit. Acestea oferă și posibilitatea de a-ți promova produsele prin reclamă plătită, iar aici bugetul este adaptabil în funcție de nevoile tale. 

De ce ai alege promovare contra cost pentru afacerea ta?

De ce să alegi promovare plătită?

Chiar dacă nu pare necesară, promovarea plătită va avea un efect considerabil asupra afacerii tale fiind o opțiune merituoasă, chiar dacă vrei să reduci costurile afacerii. În plus, pentru o investiție relativ mică, poți genera profituri crescute.

Spre exemplu, pe OLX, un pachet de publicitate poate crește vizibilitatea afacerii tale de la de 4 ori până la de 30 de ori. Poți vedea opțiunile de lansare ale unei reclame plătite, o campanie completă având un cost de aproximativ 1500 lei. Însă, aceasta va include toate elementele necesare promovării, având un efect cert în creșterea vânzărilor online. 

În plus, după cum spuneam, aceste cheltuieli sunt flexibile. Poți rula o campanie de promovare o lună, după care a doua lună să alegi anunțurile promovate standard, iar a treia lună să funcționezi organic. În acest mod vei putea să-ți adaptezi bugetul și de la lună la lună să suplimentezi investiția în promovare.

Așadar, după cum vezi, cu o sumă modică de bani, între 2.000 – 3.000 euro (aici incluzând taxele pe care le plătești în momentul în care începi să vinzi primele produse), poți începe o astfel de afacere pe internet. Investiția nu este una considerabilă pentru a lansa un business. Iar faptul că poți lansa singur, fără a avea nevoie de o echipă este un avantaj enorm.

Serviciile de curierat îți sunt deja asigurate de platformă (complet gratuit, dacă ai ales deja OLX), plata online la fel, este deja implementată, fără ca tu să mai plătești nimic. În plus, nu ai nevoie de o echipă care să ambaleze colete pentru început. Te poți ocupa chiar tu în primele luni de această activitate.

Primii pași spre dezvoltarea propriei idei afaceri fără bani cu OLX Business

Acum că ai toate datele necesare pentru a-ți dedica timpul dezvoltării unor idei de afaceri online fără investiție inițială, poți intra în comunitatea de business OLX, pentru a primi o mână de ajutor în implementare. Dacă vrei să începi să vinzi, pachetele de promovare accesibile, vizibilitatea către peste 14 milioane de utilizatori pe lună, sistemele de analiză a performanței și livrarea complet gratuită îți vor oferi tot cadrul necesar pentru a începe cât mai rapid, atenuând și costurile din primele luni de activitate. Iar, dacă ai ales în schimb prestarea de servicii sau freelancing-ul, OLX Servicii este alegerea pentru tine.

Intră în contact cu noi pentru a afla mai multe despre cum te putem ajuta în călătoria spre noua ta carieră de succes!

Abonează-te la BLOG: