Idei de afaceri online pentru femei în care este nevoie de bani puțini

Pagina de Business » Dezvoltarea afacerii » Idei de afaceri online pentru femei în care este nevoie de bani puțini
Idei de afaceri online pentru femei în care este nevoie de bani puțini

Vrei să îți deschizi o afacere online? Dorința de a deveni o femeie independentă și de a avea propria afacere este firească și se poate transforma destul de repede din vis în realitate chiar și cu un buget mic. Sunt suficiente idei de afaceri online cu bani puțini, pentru femei din care te poți inspira. Este nevoie însă să decizi pe ce nișă dorești să mergi. Ce vei vinde? Cât de ușor vei avea acces la produsele respective? Le vei face singură? Unde online le vei comercializa? etc.

Sunt multe întrebări la care va trebui să găsești răspuns înainte de a face o alegere, însă este esențial să începi optimistă, cu curaj și cu gândul la obiectivele tale de business. Ce vrei să îți aducă această afacere online cu bani puțini și potrivită pentru femei?

Poate fi vorba despre flexibilitate, posibilitatea de a munci exclusiv de acasă unde vei putea avea grijă și de cel mic, dacă este cazul, stabilitate financiară, poate chiar un profit foarte mare care să te ajute să faci anumite achiziții importante cum ar fi o casă sau o mașină.

Câte femei dețin o afacere în România

Pentru că am menționat mai devreme că la începutul unei afaceri online ai nevoie de curaj, am decis să îți prezentăm o serie de date referitoare la numărul de femei din România care dețin o afacere sau sunt acționare. Astfel, la începutul acestui an, în țara noastră, peste jumătate de milion de femei dețineau firme sau aveau calitatea de acționar.

Potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), numărul femeilor acţionari sau asociaţi în firmele din România era, la finele lunii ianuarie 2021, de 554.331. Din numărul total de deținători de companii, femeile reprezintă 37,21% . Conform aceleiași surse, acţionarii sau asociaţii bărbaţi erau în număr de 935.389 (62,79% din total) în cele 1.042.396 de firme active din România la finalul lunii ianuarie.

Statistica ONRC evidențiază faptul că, la momentul respectiv, cel mai mare procent de femei acţionari/asociaţi se înregistra în judeţele Tulcea, Galaţi şi Hunedoara, iar cel mai mic în Harghita, Botoşani şi Bistriţa – Năsăud.

Idei de afaceri online cu bani puțini, pentru femei

Haide să revenim la idei de afaceri cu bani puțini potrivite pentru femei și care pot fi desfășurate online. Am selectat trei opțiuni pentru a-ți deschide o afacere online ca femeie.

1. Comercializarea online de obiecte vestimentare pentru femeile însărcinate

Cine poate înțelege mai bine nevoile reale ale unei femei însărcinate dacă nu o persoană care a trecut deja prin această experiență sau care a fost martora unei sarcini a unei prietene. Hainele pentru femeile însărcinate vor fi întotdeauna bine vândute pentru că, în perioada respectivă, corpul unei femei trece printr-o serie de schimbări, iar șansele ca fost garderobă să îi fie de folos sunt destul de mici.

Gândește-te de ce piese vestimentare ai avut tu sau prietena ta nevoie în perioada respectivă, ce ai preferat, ce ai învățat din achiziționarea unor haine, ce a fost foarte comod etc. Toate aceste informații te vor ajuta în alegerea produselor cu cele mai mari șanse de a fi cumpărate, dar, ulterior începerii activității, te vor ajuta la realizarea descrierii produselor. Vei putea descrie exact ce le oferă viitoarelor mămici articolele vestimentare respective, iar ele vor lua decizia de cumpărare mai rapid.

Nu uita că unele viitoare mămici optează chiar și pentru obiectele vestimentare la mâna a două, dat fiind faptul că schimbarea măsurilor se produce rapid și schimbarea hainelor presupune noi și noi fonduri. Poate îți o idee și în acest sens.

Pentru a putea pune în aplicare această idee de afacere online cu bani puțini începe cu resurse limitate și vei putea să îți dezvolți în timp stocul de produse.

 

2. Librărie cu cărți pentru copii

Cititul de cărți celor mici a devenit, în ultimii ani, o prioritate pentru tot mai mulți părinți. O demonstrează comunitățile online de zeci de mii de părinți români care caută și discută despre titluri, autori și teme potrivite pentru diferite categorii de vârstă. Este un fenomen extraordinar de frumos care pentru tine poate fi o oportunitate de afacere online cu bani puțini și potrivită pentru femei. Intră în aceste grupuri de părinți și află care sunt temele de interes pentru ei, realizează apoi o listă de cărți care le abordează și găsește modalități de a le obține direct de la edituri.

3. Comercializarea online de materie primă pentru diverse afaceri de tip handmade

Numărul afacerilor de confecționare de lumânări decorative, de decorațiuni și ornamente, de invitații și felicitări, mărțișoare și bijuterii crește. Toate aceste tipuri de afaceri au nevoie de stocuri de materie primă. Dacă nu ești extrem de îndemânatică sau nu ai o pasiune pentru confecționarea de astfel de obiecte, poți să îți creezi o afacere online cu bani puțini, pornind de la nevoia lor de materie primă.

Poate fi vorba de vopsele, ceară, parafină, hârtie glasată, hârtie cartonată, lanț pentru brățări, tortițe și mărgele, pietre semiprețioase, unelte și instrumente pentru confecționarea diverselor produse specifice afacerilor ce intră în publicul tău țintă.

Unde îți vei vinde produsele?

Dacă ai ales să citești acest articol înseamnă că vrei să îți desfășori activitatea online. În acest caz, ai la dispoziție două variante de a-ți vinde produsele. Poți opta pentru deschiderea propriului magazin online, variantă care va presupune o serie de investiții, dar și destul de mult timp pentru a-l putea porni, sau poți alege să îți vinzi produsele pe una dintre platformele de tip marketplace și astfel poți demara online afacerea, cu bani puțini.

Ce este o platformă marketplace? Este un site care îți dă posibilitatea de a te conecta rapid cu potențialii clienți, pentru a le vinde produsele tale. Aceste platforme, cum este OLX, de exemplu, îți oferă acces rapid la un public deja format, iar anunțurile pe care le vei posta vor beneficia rapid de vizibilitate. Astfel, produsele tale vor avea șansa de a se vinde într-o timp mai scurt.

Cum să devii o femeie de afaceri de succes, cu o afacere online cu bani puțini

Cu siguranță nu există o rețetă sau un manual care să îți arate pas cu pas drumul către succes în afaceri, care să te învețe să eviți obstacolele care inevitabil vor apărea, însă sunt câteva lucruri care te vor putea ajuta ca experiența antreprenorială să fie una pozitivă:

  • Stabilirea obiectivelor și curajul de a-ți pune în practică ideile și viziunile
  • Recunoașterea valorii și încrederea în forțele proprii
  • Investiția în dezvoltarea profesională și autoeducarea
  • Mentalitatea sănătoasă și prioritizarea
  • Atunci când business-ul va crește, construirea unei echipe pe care te poți baza
  • Echilibrul între afaceri și familie

Acestea au fost recomandările noastre de idei de afaceri online cu bani puțini pentru femei. Dacă dorești și mai multe informații utile și sfaturi practice despre creșterea afacerii tale prin intermediul unei platforme marketplace, te poți abona la resursele OLX pentru antreprenori.

Abonează-te la BLOG: