40 de mesaje de mulțumire pentru clienți și multe altele: Cum să scrii mesaje pentru clienți 

Pagina de Business » Vânzări Online » 40 de mesaje de mulțumire pentru clienți și multe altele: Cum să scrii mesaje pentru clienți 
web marketing prin email marketing

Dacă ai o afacere online, comunicarea cu clienții este o activitate cheie pentru succesul tău. Fie prin mesaje de mulțumire pentru clienți sau pentru colaborare cu alte firme sau prin mesaje de atragere clienți, comunicarea ta va garanta o bună relaționare cu publicul și partenerii, o experiență de cumpărare pozitivă și o imagine agreabilă.

De asta trebuie să știi cum să scrii mesaje pentru clienți în diferite puncte ale călătoriei lor și pentru scopuri diferite. Pentru a-ți oferi o mână de ajutor, îți vom prezenta cum să redactezi aceste mesaje pentru clienți și colaboratori, oferindu-ți și exemple pe care le poți emula și folosi pentru propria ta afacere. Fie că vei comunica prin email, SMS, sau prin sisteme de comunicare ale site-ului sau platformei pe care vinzi, dacă ești un vânzător pe unul din marketplace-urile populare în România, vei găsi un model util și aplicabil situației tale.

Iată tot ce trebuie să știi despre mesaje pentru clienți și 40 de exemple pe care le poți aplica:

De ce scrii mesaje pentru clienți?

Ce scrii în mesaje pentru clienți

Fie că sunt mesaje pentru clienți noi sau existenți, aceste moduri de comunicare asigură o relaționare pozitivă și o identitate coerentă de brand, participând la atragerea și fidelizarea clienților tăi. Pentru a fi eficiente orice mesaje pentru clienți pe care le redactezi și trimiți trebuie să se afle la intersecția dintre memorabil și non-intruziv.

Un client nu își va dori neapărat să aibă inbox-ul sau mesageria umplute de mesaje de la firme, așa că dacă trimiți spre exemplu mesaje de mulțumire pentru clienți care au cumpărat de la tine, asigură-te că acestea sunt destul de concise și agreabile pentru a nu fi percepute ca spam. 

În plus, poți folosi mesaje pentru clienți ca o metodă de promovare a unui produs nou și înștiințare a cumpărătorilor tăi legat de activitățile firmei tale, de la noi lansări, la promoții. Acestea pot rezulta și în reactivarea unor clienți inactivi sau în finalizarea unei achiziții la care un cumpărător a renunțat.

Indiferent de scopul acestora, merită să te gândești cu grijă la cum redactezi orice mesaje pentru clienți și colaboratori, pentru a te asigura că eforturile de comunicare îți sunt de succes.

Iar, dacă vinzi pe o platformă marketplace, comunicarea nu numai că va fi importantă ci și frecventă și variată. Dacă vinzi pe OLX, ai metode interne de comunicare și feedback din partea clienților pe care le poți folosi pentru a stabili o relație pozitivă rapid și organic. Astfel, pe lângă alte beneficii, precum sistemele de promovare prin pachete de anunțuri, livrarea 100% gratuită pentru tine și cu costuri de la 9.98 lei pentru cumpărătorii din toată țara, pagina de vânzător personalizabilă pentru brandul tău și deschiderea spre un public imens de peste 14 milioane de clienți lunari,comunicarea promptă îți va fi asigurată și facilitată.

Deci, începe să vinzi cu OLX, învăță cum să trimiți mesaje pentru clienți și îmbunătățește-ți net afacerea!

Ce link-uri poți include în mesaje pentru clienți

În plus, poți folosi un mesaj pentru a oferi link-uri relevante pentru cititor. Iată spre ce ar trebui să oferi link în mesaje pentru clienți:

 • Brandul tău – poți oferi un link spre website-ul sau pagina de vânzare a firmei tale, fie ca hyperlink sa Short URL.
 • Pagina de contact – pentru a stabili canale deschise de comunicare, oferă detalii extra pentru contact. Asta va fi important mai ales în mesaje de pe numere sau adrese no-reply, unde nu te aștepți să primești răspunsul.
 • Pagini de feedback – Feedbackul este important pentru a înțelege nevoile clienților tăi și pentru a deduce moduri de îmbunătățire a experienței de cumpărare. Oferă URL-uri spre pagini de review oricât de des poți.
 • Produse sau un catalog – Dacă un client a cumpărat sau e interesat de un produs, oferă-i mai multe oferte sau un link spre pagina produsului. Această metodă va ajuta și la îmbunătățirea prezentării unui produs.
 • Pagini de promoții sau oferte – Dacă marketezi sau oferi o promoție nouă, oferă un link spre ea pentru a garanta conversia rapidă.
 • Link-uri către vouchere – Dacă oferi un voucher sau o promoție specială pentru client, include și un link ca acesta să o folosească cât mai prompt.
 • Pagini de status a comenzii – În caz că-ți informezi clientul de trimiterea unei comenzi, oferă și o pagină pentru urmărirea acesteia. Orice mesaje de mulțumire pentru clienți pot beneficia de acestea.
 • Opțiunea de unsubscribe – Dacă oferi un newsletter, specifică mereu opțiunea de dezabonare, pentru a spori încrederea în brandul tău și nu a da impresia de spam.

Link-urile trebuie să vină ca răspuns firesc pentru conținutul mesajului și direcția în care îl ghidezi pe client. În plus, orice mesaj pentru clienți trebuie să conțină un CTA sau îndemn la acțiune prin care să-l motivezi să realizeze o acțiune dorită.

Iată structura generală a unui mesaj pentru clienți:

 1. Provocarea unei reacții pozitive emoționale.
 2. Prezentarea ofertei care ar trebui să fie complementară emoției.
 3. Oferirea de detalii legate de oferta pe care o prezinți.
 4. Introducerea unui CTA care să îndrume cititorul spre conversia dorită.
 5. Link-uri, detalii, sau resurse care să complementeze CTA-ul și oferta prezentată.

Desigur, structura finală a acestor mesaje pentru clienți vor depinde de motivația din spatele lor. De asta merită să luăm fiecare caz în parte. Îți vom oferi 40 de exemple de mesaje pentru clienți, de la mesaje de mulțumire pentru clienți și colaboratori, la notificări pentru evenimente și promoții, sau oferte speciale de sărbători:

Mesaje de mulțumire pentru clienți la cumpărare, abonare, sau înregistrare

Mesaje de mulțumire pentru clienți

Acestea sunt unele dintre cele mai importante și populare tipuri de mesaje pentru clienți. Le vei folosi pentru a forma o legătură mai strânsă în urma înregistrării unui client nou, a unei achiziții, sau odată ce un client a ajuns la un “milestone” cu afacerea ta, precum vechimea de un an, o anumită valoare cumulată de achiziții, sau activitatea constantă în legătură cu brandul tău. 

Cum scrii un mesaj de mulțumire pentru clienți?

Există o serie de reguli generale pentru a scrie mesaje de mulțumire pentru clienți care, nu numai că vor fi citite ci se vor dovedi și agreabile. În primul rând, deși va trebui să comunici prin toate canalele de comunicare cu clienții tăi (stabilind ideal și un canal preferat de fiecare din aceștia), rata de citire și răspuns variază. Dacă doar 20% din emailuri vor fi citite, peste 49% intrând în spam, mesageria prin SMS are o rată de citire de 99%. Deci, dacă oferi detalii cheie în acest mesaj de mulțumire pentru clienți (detalii de livrare, AWB-ul, un link pentru urmărirea comenzii), trimite și prin SMS aceste informații. Amintește-ți că dacă vinzi prin OLX și alte marketplace-uri, această problemă este rezolvată, cumpărătorii fiind mult mai motivați să deschidă un mail de la o firmă de renume.

Pentru a te asigura că mesajul tău este citit până la capăt și considerat agreabil de către client, asigură-te că poate fi citit în maxim 3 minute.

Deși vei avea un șablon, asigură-te că stabilești o relație cu clientul incluzându-i numele (dacă ai aceste detalii, folosește-i doar prenumele preferat), și asigură-te că inlcuzi numărul comenzii sau numele produsului tău pentru a oferi claritate în comunicare.

Odată ce te-ai asigurat de aceste aspecte, scrie un mesaj de mulțumire pentru clienți atractiv și prietenos în care inlcuzi și numele brandului tău. Asigură-te că din tonul și informațiile oferite, îți motivezi cumpărătorul să revină la tine. Ținând cont că sunt mesaje de mulțumire pentru clienți, mizează pe recunoștință și fă-ți clienții să se simtă apreciați. 

Exemple de mesaje de mulțumire pentru clienți

Iată câteva modele de mesaje de mulțumire pentru clienți pe care le poți utiliza și adapta propriei firme și tonului potrivit ție:

Mesaje de mulțumire pentru clienți prin email

1. Subiect: Îți mulțumim pentru comanda [Numărul comenzii]

Dragă [Numele clientului],

 

Mulțumim că ai ales să cumperi [Numele produsului] de la noi. Comanda ta va ajunge la tine în [Termen de livrare]. Suntem nerăbdători să aflăm dacă ți-a fost pe plac.

 

Nu ezita să ne împărtășești părerea ta, lâsându-ne un feedback [Short URL spre pagina de feedback]. Părerea ta contează pentru noi!

 

Cu drag,

Echipa [Numele brandului].

 

2. Subiect: Pentru că te apreziem, îți oferim un voucher cadou

Dragă [Numele clientului],

 

Ne bucurăm că ești alături de noi și ai încredere în [Numele brandului]. Drept mulțumire dorim să-ți oferim [Scurtă descriere a beneficiilor voucherului, precum prețul, valabilitatea].

 

Nu uita că suntem alături de tine oricând. Dacă ai vreo întrebare sau nelămurire, nu ezita să ne contactezi la: [Link către pagina de contact, sau detalii]

 

Îți mulțumim că noi suntem alegerea ta și te așteptăm cât de curând posibil!

 

Cu drag,

Echipa [Numele brandului]

 

3. Subiect: Comanda [Numărul comenzii] este în drum spre tine

Dragă [Numele clientului],

 

Îți mulțumim că ai ales să cumperi de la noi. Ne bucurăm să te informăm că [Numele produsului sau Numărul comenzii] se află în drum spre tine.

 

Sperăm că experiența ta a fost una plăcută. Nu ezita să ne împărtășești părerea ta aici: [Short URL spre feedback].

 

Iar, dacă ai vreo întrebare, nu ezita să ne contactezi prin [Metode de contact] aici: [Short URL spre pagina de contact]

 

Cu drag,

Echipa [Numele brandului].

Mesaje de mulțumire pentru clienți prin SMS

 • Mesaj de mulțumire pentru clienți prin SMS 1: Felicitări, [Prenume client]! Acum faci parte din familia noastră [Brand]. Bucură-te de produsul [Produs] și pregătește-te pentru o experiență magică. Urmărește statusul comenzii tale aici: [Short URL spre urmărirea comenzii]

 

 • Mesaj de mulțumire pentru clienți prin SMS 2: Ești un adevărat cumpărător inteligent, [Prenume client]! Produsul [Produs] este acum al tău și suntem bucuroși că l-ai ales. Dacă ai întrebări sau doar vrei să discuți, suntem aici. Dacă ai nelămuriri sau întrebări, contactează-ne la: [Short URL spre pagina de contact sau telefon]

 

 • Mesaj de mulțumire pentru clienți prin SMS 3: Salut, [Prenume client]! 🎉 Ne-ai făcut ziua mai strălucitoare alegând [Brand]. Vrem să-ți mulțumim cu un voucher secret pentru următoarea ta achiziție. Descoperă-l pe [Website cu hyperlink]!

 

Mesaje de mulțumire pentru colaborare către parteneri sau angajați

Mesaje de mulțumire pentru colaborare cu parteneri și angajați

Pe lângă clienți, va trebui să oferi și mesaje de mulțumire pentru colaborare partenerilor tăi de business, cât și colegilor și angajaților tăi. Acestea au șanse de a duce la fidelizarea angajaților și de creare a unui spirit de comunitate în firma ta.

De asemenea, pot asigura un parteneriat de succes și pe viitor, amintind colaboratorilor tăi că îți pasă de eforturile tale și că activitatea lor este importantă la un nivel interuman.

Cum scrii un mesaj de mulțumire pentru colaborare

Considerând că acestea nu au un scop direct comercial sau de fidelizare a clienților, trebuie să te gândești la moduri eficiente de comunicare B2B (business to business) și B2E (business to employee).

Codurile vor varia aici. Spre exemplu, este recomandat să menții un ton formal cu alte business-uri, pe când cu angajații firmei tale poutând să abordezi și un mod de vorbire informal și relaxat.

Exemple de mesaje de mulțumire pentru colaborare

Considerând că un parteneriat necesită seriozitate și un canal de comunicare unitar, toate aceste mesaje ar trebui comunicate prin email. Cu toate astea, poți varia în materie de formalitate, în funcție de destinatar:

Mesaj de mulțumire pentru colaborare formal

 • Subiect: Îți suntem recunoscători.

Stimate [Numele colaboratorului],

 

Dorim să vă aducem recunoștința noastră profundă pentru eforturile pe care le-ați depus în proiectul nostru. Ați fost fără îndoială motorul succesului nostru. 

 

Cu respect,
Echipa [Numele brandului]

Mesaj de mulțumire pentru colaborare informal

 • Subiect: Vă mulțumim!

Salutare,

 

Nu pot să nu vă spun cât de tare vă apreciem! Sunteți ca o echipă de supereroi, iar împreună facem minuni. Să continuăm să creăm magie! 

 

Cu drag, 

[Numele tău]

Mesaje de întâmpinare pentru clienți

Prima impresie este cea mai importantă, și asta este adevărat și în materie de mesaje pentru clienți abia atrași sau câștigați.

Fie că este pentru prima înregistrare, abonarea la newsletter, sau oferirea datelor de client, faza inițială poate fi transformată și într-o ocazie de fidelizare și activare prin mesaje de întâmpinare pentru clienți bine redactate.

Cum scrii mesaje de bun venit pentru clienți

Formatul și tonul acestora va fi similar cu alte mesaje de mulțumire pentru clienți. Totuși, poți puncta pe importanța pe care o oferă firma ta clienților ei, pe intrarea acestora într-o comunitate și pe deciziile ce urmează acestui prim pas.

Ca atare, oferirea de linkuri și prezentarea ofertei tale este de primă importanță. De asemenea, asigură-te că reușești să comunici o identitate coerentă pe care ai generat-o prin eforturile proprii de branding. Niște mesaje de bun venit pentru clienți bine scrise ar trebui să asigure că aceștia vor dori să citească în continuare orice formă de comunicare din partea ta.

Exemple de mesaje de întâmpinare pentru clienți

Iată câteva modele de mesaje de bun venit pentru clienți care punctează diferite elemente cheie și situații. Amintește-ți să-ți adaptezi metodele la propriul model, să consideri mereu ce indicatori de performanță sunt importanți și ce tipuri de conversie sunt necesare pentru afacerea ta.

Mesaje de bun venit pentru clienți prin email

1. Subiect: Bun venit în familia [Numele brandului tău]! 

Dragă [Prenumele clientului],

 

Ne bucurăm că ai ales să explorezi produsele noastre de calitate. Aici vei găsi tot ce îți dorești. Dacă ai întrebări sau nevoie de asistență, suntem la un click distanță: [Short URL către pagina de contact]

 

Cu drag,

Echipa [Numele brandului Clientului].

 

2. Subiect: Ai devenit parte din universul [Numele brandului]

Salut, [Prenume Client]! 

 

Echipa noastră îți urează un călduros bun venit. Te așteaptă oferte speciale și produse de top. Descoperă-le și bucură-te de cumpărături fără griji: [Short URL spre pagina de oferte sau promoții]

 

Cu drag,

Echipa [Numele brandului].

 

3. Subiect: Bine ai venit pe [Website-ul brandului]. Avem ceva pentru tine!

Bine ai venit!


Suntem încântați să te avem ca vizitator. Cu o gamă variată de produse, suntem siguri că vei găsi ceva pe gustul tău. 

 

Fii pregătit pentru oferte exclusive și surprize plăcute. Iar, pentru a începe cu dreptul ți-am pregătit un voucher cadou: [Short URL către pagina de promoții]

Abia așteptăm să vedem ce-ți cumperi!

 

Cu drag,

Echipa [Numele brandului]

Mesaje de întâmpinare pentru clienți prin SMS

 • Mesaj pentru clienți de întâmpinare 1: Bine ai venit în lumea [Brand]!🌟Suntem nerăbdători să te răsfățăm cu cele mai noi produse și oferte exclusive. Descoperă acum pe [Website] și bucură-te de cumpărături inteligente! Cu drag, Echipa [Numele brandului]
 • Mesaj pentru clienți de întâmpinare 2: Salut, [Prenume]!🚀Ai intrat în universul nostru [Brand], unde fiecare produs este special. Ne bucurăm să te avem alături, iar pentru a-ți mulțumi, îți oferim un voucher de 10% reducere pentru următoarea ta achiziție. Găsește mai multe detalii aici: [Short URL către pagina de promoții]
 • Mesaj pentru clienți de întâmpinare 3: Bine ai ajuns pe [Website]!🌸Suntem fericiți să îți arătăm minunile pe care le avem pregătite. Cu noi, vei descoperi o experiență unică de cumpărături. Dacă ai întrebări sau nevoie de asistență, suntem aici pentru tine. Dacă ai întrebări sau nelămuriri, contactează-ne la: [Număr de telefon sau pagină de contact]

Mesaje de atragere clienți, de la anunțuri de eveniment și giveaway, la oferte speciale

Mesaje de atragere clienți

Fie că vorbim de retargetarea unor clienți cu activitate scăzută, atragerea de noi cumpărători, sau creșterea valorii medie a achizițiilor, poți îndeplini multiple obiective prin mesaje de atragere clienți.

Scopul acestora este de a motiva un vizitator să-ți devină client, preferabil unul fidel. Din acest punct de vedere, toate mesajele pe care le vom discuta sunt mesaje de atragere clienți. Singura diferență majoră este că în alte cazuri profiți de un moment în călătoria de cumpărare a clientului tău pentru a-l face să se îndrepte spre tine, fie că vorbim de o achiziție inițială, înregistrarea unui cont, sau un eveniment al anului, precum sărbătorile.

 

Cu toate astea, poți scrie mesaje pentru a atrage clienți, fără să fii condiționat de aceste momente. Îți vom prezenta o serie de situații pe care le poți aborda și un model general pentru redacta propriilor tale mesaje de atragere clienți. Iată cum poți deschide un dialog cu publicul tău țintă.

Situații și exemple de mesaje de atragere clienți

Considerând că aceste mesaje și invitații sunt unilaterale, nefiind motivate de o acțiune a clientului, asigură-te că acestea sunt scurte, lizibilie și atractive, fără să pară prea mult. În plus, mizează pe beneficii clare, precum ofertele tale, promoțiile magazinului tău, un beneficiu specific, precum un voucher sau o reducere, informația din newsletter, și orice altceva poți oferi.

Iată o serie de mesaje de atragere clienți convingătoare:

Email de bun venit

Bine ați venit în familia [Brand]! Pentru a vă arăta aprecierea, vă oferim un voucher de 10% reducere pentru prima dvs. Achiziție! 

[Short URL spre pagina magazinului]

 

Anunț general pentru rețele de socializare

Descoperiți cele mai noi tendințe în modă la [Brand]! Astăzi este ultima zi pentru a profita de reducerea de 20% la toate articolele. Nu ratați ocazia! 

[Short URL spre pagina de promoții]

 

Anunț pe rețelele sociale pentru lansarea unui produs nou

Lucrăm la ceva mare și suntem nerăbdători să împărtășim cu voi noul nostru produs [Numele produsului]. Abonați-vă la pagina noastră pentru a fi primii care îl descoperă! 

[Short URL spre pagina de abonare]

 

SMS de avertizare pentru reduceri

Reduceri speciale de weekend la [Brand]! Profitați acum de oferta de 15% reducere la toate produsele. Vizitați magazinul nostru astăzi! 

[Short URL spre magazin]

 

Anunț de eveniment și giveaway

Alăturați-vă nouă la evenimentul de lansare a produsului nostru de top: [Numele produsului]. Primii 100 de clienți primesc un cadou surpriză. Nu ratați acest moment unic: [Short URL spre pagina evenimentului sau a produsului]

 

Email informativ

Găsiți cele mai bune sfaturi de frumusețe și tendințe la [Brand]. Abonați-vă la newsletter-ul nostru și primiți informații exclusive săptămânale.

[Short URL către pagina de abonare]

 

Anunț de pe site (pop-up sau customer support)

Lasă-ne să te ajutăm în călătoria ta în lumean [Brand]. Descoperă ofertele variate și cele mai avantajoase promoții. Iată de unde să începi: [Redirect spre o pagină de promoții]

 

Mesaj SMS pentru aniversarea magazinului

Sărbătorim ziua noastră de naștere! Alăturați-vă nouă la [Numele magazinului] pentru o zi plină de oferte, premii și surprize. Vă așteptăm sâmbătă! [Short URL pentru pagina de eveniment]

 

Email pentru precomenzi pentru un produs foarte așteptat

Stocul este limitat! Asigurați-vă că sunteți printre primii care obțin [Numele produsului]. Precomandați acum și beneficiați de un cadou gratuit: [Short URL spre pagina de precomandare]

 

Mesaj SMS cu reduceri pentru clienții fideli

Mulțumim că sunteți alături de noi! Pentru a vă recompensa, vă oferim un cod special pentru o reducere de 25% la următoarea dvs. achiziție. Valabil timp de 48 de ore.

[Short URL spre pagina ofertei]

 

Email cu un program de loialitate

V-ați alăturat programului nostru de loialitate! Prin fiecare achiziție, câștigați puncte și puteți obține recompense exclusive. Descoperiți avantajele acum:

[Short URL spre pagina cu beneficiile de loialitate]

 

Anunț de aderare la newsletter pe site-ul web

Nu ratați noutățile noastre! Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ofertele speciale, evenimentele și articolele cele mai recente. Primești 10% reducere la prima ta achiziție!

 

Acestea sunt doar câteva dintre exemplele unde poți utiliza mesaje de atragere clienți și cum ar trebui acestea să fie redactate. Modelul de bază este:

 1. Formularea unei reacții emoționale (pozitive)
 2. Introducerea ofertei ca rezolvare sau follow-up
 3. Un CTA (call to action / îndemn la acțiune) strâns legat de ofertă
 4. Link-ul care va redirecționa cititorul spre pagina corectă și relevantă

Mesaje de sărbători pentru clienți

Evenimentele care ne unesc pe toți reprezintă și oportunități pentru propria ta afacere în promovare și retargetarea clienților.

Secretul unor mesaje de sărbători pentru clienți potrivite ține de folosirea specificului sărbătorii (reduceri și împachetare gratuită pentru cadouri, ofertă de articole pentru femei de 8 martie), fără a-ți deranja clienții în aceste momente.

Vom oferi câteva exemple de mesaje pentru clienți pe care le poți adapta și folosi în diferite ocazii.

Mesaje de Crăciun pentru clienți

Crăciunul este printre cele mai firești momente în care să-ți promovezi afacerea către baza ta de clienți. Totuși, trebuie să ai grijă ca tonul tău să se potrivească cu ocazia. Iată cum poți aborda situația:

Subiect: Magie de Crăciun de la [Brand]

 

Dragi clienți minunați,

 

În această perioadă a anului, dorim să aducem o fărâmă de magie în viețile voastre. Echipa noastră [Brand] vă urează un Crăciun plin de bucurie, iubire și momente de neuitat alături de cei dragi.

 

Vă mulțumim că ne-ați ales să facem parte din sărbătorile voastre. Cu o gamă specială de cadouri și oferte, suntem aici pentru a vă ajuta să transformați Crăciunul într-o poveste magică. Descoperiți-le pe [Website cu hyperlink] și găsiți cadoul perfect pentru cei dragi sau pentru voi înșivă.

 

Cu drag, Echipa [Numele brandului]

Prin SMS: 🎄 Crăciun fericit, [Prenume Client]! Magia sărbătorilor a sosit, iar noi suntem aici pentru a vă ajuta să găsiți cadoul perfect. Descoperiți ofertele noastre speciale pe [Website și hyperlink către pagina de oferte] și bucurați-vă de Crăciun cu [Brand și hyperlink]!

Mesaje de Paște pentru clienți

În mod similar, poți profita de Paște și de timpul liber al cumpărătorilor tăi pentru a-ți promova afacerea prin mesaje pentru clienți bine țintite: 

Subiect: Bucurie de Paște de la [Brand]

 

Stimați clienți,

 

Sărbătorim Paștele cu inimile pline de bucurie și recunoștință pentru că sunteți alături de noi. Echipa [Brand] vă urează un Paște plin de lumină, căldură și momente speciale alături de cei dragi.

 

Vă invităm să explorați ofertele noastre de Paște pe [Website], unde veți găsi produse de calitate și surprize plăcute. Fie că pregătiți masa festivă sau căutați cadouri speciale, suntem aici să vă ajutăm.

 

Cu drag, Echipa [Numele brandului]

Prin SMS: 🐣 Sărbători fericite, [Prenume Client]! Vă dorim un Paște plin de bucurie și lumină. Descoperiți ofertele noastre speciale de Paște pe [Website și hyperlink către pagina de oferte] și bucurați-vă de cumpărături inteligente cu [Brand]!

Mesaje de anul nou pentru clienți

Iată cum poți începe un nou an cu dreptul prin promovarea și acapararea vizibilității pe piață din primele momente:

Subiect: Bucură-te de Anul Nou alături de [Brand]

 

Dragă [Nume client],

 

La mulți ani!

Începem un nou capitol și suntem nerăbdători să-l scriem împreună cu tine. Echipa [Brand] îți urează un An Nou plin de realizări, sănătate și fericire.

 

În noul an, vrem să te ajutăm să îți atingi obiectivele și să te bucuri de produse de cea mai înaltă calitate. Descoperă toate surprizele noastre pe [Website] și începeți anul cu dreptul: [Short URL către pagina de promoții]

 

Cu drag, 

Echipa [Numele brandului].

Prin SMS: La mulți ani, [Prenume Client]! Începem împreună un nou capitol. Cu [Brand], veți străluci în noul an. Descoperiți ofertele speciale de Anul Nou pe [Website] și porniți la drum cu stil! [Short URL către pagina de oferte]

Mesaje de 8 martie pentru clienți

Arată-ți susținerea față de femei de ziua lor comunicându-le clar asta, împreună cu oferta ta specială pentru ziua de 8 martie:

Subiect: La mulți ani de 8 Martie de la [Brand]

 

Stimate doamne și domnișoare,

 

La Mulți Ani de Ziua Femeii! Echipa [Brand] vă aduce cele mai calde urări și vă dorește o zi plină de iubire, respect și apreciere.

 

Pentru a celebra această zi specială, vă invităm să explorați selecția noastră de cadouri și produse de frumusețe, create special pentru voi. [Website] este locul unde veți găsi tot ceea ce vă face să străluciți: [Short URL spre pagina de oferte]

 

Cu drag, 

Echipa [Numele brandului].

Prin SMS: 🌹 La Mulți Ani de Ziua Femeii, [Prenume Client]! Vă dorim o zi minunată și vă invităm să vă răsfățați cu produsele noastre de frumusețe. Descoperiți-le pe [Website] și bucurați-vă de 8 Martie cu [Brand]! [Short URL spre pagina de oferte]

Mesaje de la revedere pentru clienți

Mesaje de la revedere pentru clienți

Chiar dacă un client decide să renunțe la serviciile sau produsele tale, nu înseamnă că trebuie să renunți la o abordare prietenoasă și atractivă. Nu numai că astfel poți convinge parte din clienți să se întoarcă, dar vei oferi o experiență de comunicare pozitivă, putând să colectezi feedback, chair dacă acesta e negativ, și generând o impresie generală pozitivă asupra activității tale.

Iată cum poți scrie mesaje pentru clienți care au decis să renunțe la afacerea ta: 

Mesaje de la revedere pentru clienți prin email

 

1. Subiect: Ne pare rău să te vedem plecând

Stimate [Nume client],

 

Ne pare rău că ai ales să te dezabonezi de la newsletter-ul nostru. Înțelegem că preferințele și nevoile pot varia, iar decizia ta este importantă pentru noi. 

 

Cu toate acestea, vrem să vă mulțumim pentru timpul petrecut alături de noi. Ai făcut parte din comunitatea noastră și sperăm că ai găsit informațiile noastre valoroase și interesante.

 

Dacă vreodată decizi să te alături din nou sau să explorezi ofertele noastre, ești binevenit. Până atunci, îți dorim numai bine și sperăm că vei găsi ceea ce căutați altundeva. Iar dacă vrei să ne împărtășești părerea ta despre timpul petrecut cu noi, oferă-ne feedack aici: [Short URL spre pagina de feedback]

 

Cu drag, 

Echipa [Numele brandului].

2. Subiect: La revedere de la [Brand]

Stimate client,

 

V-am dezabonat cu succes de la newsletter-ul nostru. Dacă vreodată vă răzgândiți, suntem aici cu cele mai recente noutăți și oferte.

 

Cu bine, Echipa [Numele brandului]

 

3. Subiect: Mulțumim pentru că ați fost cu noi

 

Stimate client,

 

V-am dezabonat cu succes de la newsletter-ul nostru. Dacă vreodată vă răzgândiți, suntem aici cu cele mai recente noutăți și oferte.

 

Cu respect, 

Echipa [Numele brandului].

Mesaje pentru clienți pierduți și dezabonați prin SMS

 • Mesaj pentru clienți de la reverede 1: Regretăm că ați ales să vă dezabonați de la newsletter-ul nostru. Înțelegem că preferințele se schimbă. Dacă vreodată vă răzgândiți, suntem aici cu cele mai recente știri și oferte. Până atunci, vă mulțumim pentru timpul petrecut cu [Brand] și vă dorim o zi minunată.
 • Mesaj pentru clienți de la reverede 2: V-ați dezabonat de la newsletter-ul nostru. Dacă vă răzgândiți, suntem aici cu cele mai recente oferte. Cu bine, [Numele brandului]
 • Mesaj pentru clienți de la reverede 3: Vă mulțumim că ați fost cu noi. V-ați dezabonat cu succes de la newsletter-ul nostru. Cu respect, [Numele brandului]

 

Acestea sunt principalele mesaje pentru clienți pe care trebuie să le redactezi și adaptezi la propriul brand. Odată ce ai niște șabloane stabilite, comunicarea în puncte și momente cheie va fi asigurată. Desigur, vor exista multiple alte situații în care mesajele către clienți vor trebui redactate de tine sau de echipa ta de relații cu publicul. În aceste situații, merită să ai un partener aproape care poate garanta o comunicare eficientă și agreabilă între tine și client.

Comunicarea cu publicul mai departe de mesaje pentru clienți

Comunicarea ta cu publicul țintă nu se va opri doar la mesaje pentru clienți, de la bun venit, la mulțumire, sau atragere și retargetare.

Ideal, ar trebui să ai un întreg sistem dedicat comunicării și relaționării cu clienții tăi, ceva ce probabil că sună costisitor și greu de implementat, mai ales dacă ești la început de drum.

De asta platforme marketplace populare, ca OLX, au propriile sisteme interne de mesagerie și gestionare a clienților pe care le pun la dispoziția vânzătorilor din comunitatea proprie de business.

Și pentru că știm că feedbackul și comunicarea sunt importante, am dedicat mult timp pentru a dezvolta soluții convenabile și convingătoare pe care le poți folosi și tu la rândul tău. În plus, fii sigur că clientul tău va vrea să deschidă un mesaj de la o firmă de încredere ca OLX.

Tot ce îți rămâne este să începi să vinzi cu OLX și să profiți de beneficiile oferite pentru vânzători!

Abonează-te la BLOG: