Comerț online – idei de afaceri de acasa

Pagina de Business » Dezvoltarea afacerii » Comerț online – idei de afaceri de acasa
Comerț online - idei de afaceri de acasa

În ultimii doi ani, mediul online a devenit un spațiu de vânzare-cumpărare preferat de tot mai multe persoane. Numeroși antreprenori au ales să își mute afacerile pe internet, pentru a veni în întâmpinarea clienților care caută un mod mai simplu și mai sigur de a intra în posesia produselor preferate.

Dacă te gândești să îți deschizi propria afacere online, descoperă în continuare avantajele comerțului pe internet, precum și o serie de idei de afaceri ușor de pus în practică.

De ce merită să începi o afacere online de acasă

Conform raportului GPeC E-Commerce România, românii au cumpărat online în anul 2020 produse de 5,6 miliarde de euro, suma fiind cu 30% mai mare față de cea din anul precedent.

Internetul are un potențial uriaș și îți oferă avantaje de care merită să profiți, pentru a lansa o afacere online de acasă, în domeniul comerțului electronic:

 • Flexibilitate și siguranță – poți lucra chiar din confortul casei tale, nu ai ore fixe de deschidere sau închidere și nu trebuie să intri în contact direct cu clienții.
 • Investiție redusă – bugetul de care ai nevoie pentru o afacere online este mult mai mic decât cel necesar pentru un magazin fizic.
 • Vânzări mai simple în contextul pandemiei – indiferent de restricțiile care pot apărea pentru afacerile offline, magazinele online își pot continua activitatea.
 • Acces la o bază mai mare de clienți – spre deosebire de un magazin fizic, un magazin online își poate promova și vinde produsele în întreaga țară.
 • Statistici legate de vânzări și comportamentul potențialilor clienți – internetul îți oferă posibilitatea de a observa și analiza preferințele celor care îți vizitează site-ul.

Citește și: Extinderea afacerii pe internet: avantajele si dezavantajele comertului electronic.

Idei de afaceri online pe care le poți desfășura de acasă

În cazul în care te-ai decis să dai startul unei afaceri online de acasă, însă nu găsești ideea potrivită, iată 5 variante pentru care nu ai nevoie de o investiție considerabilă:

 • Realizează și vinde obiecte handmade – cu puțină îndemânare și răbdare, poți crea diverse obiecte, pe care apoi să le vinzi pe internet. Materialele de care ai nevoie se găsesc ușor și nu sunt scumpe, așa că poți realiza o gamă variată de produse: bijuterii, mărțișoare, semne de carte, eșarfe, îmbrăcăminte, genți și multe altele.
 • Deschide un magazin online cu specific internațional – din cauza pandemiei, planurile de vacanță sunt deseori dificil de pus în practică, însă tu poți aduce bunătățile din diverse țări mai aproape de clienții din România. Odată ce găsești unul sau mai mulți distribuitori de încredere, poți începe printr-o comandă de probă, care să îți permită să estimezi volumul de vânzări și să descoperi care sunt cele mai populare produse. Ulterior, vei putea comanda cantități mai mari, mai ales că vei câștiga și clienți fideli, dacă produsele vândute sunt de calitate.

  Citește și: Care sunt costurile cu un magazin online?

 • Realizează aranjamente florale personalizate – indiferent de sezon, un buchet de flori este cel mai frumos mod de a-i arăta cuiva drag cât de mult îl apreciezi. În plus, de sărbători sau în sezonul nunților vei avea cu siguranță comenzi consistente, mai ales dacă aranjamentele tale sunt realizate cu gust și au un preț rezonabil. Înainte de a te lansa în această afacere, poți urma un curs de design floral, în cadrul căruia vei învăța mai multe despre secretele buchetelor și aranjamentelor cu adevărat reușite.
 • Comercializează decorațiuni interioare – începând cu anul 2020, tot mai multe persoane au ales să lucreze remote, iar timpul petrecut în propria locuință a crescut considerabil. De aceea, oamenii au investit și vor investi în continuare în obiecte care să le transforme casa într-un loc plin de stil și de căldură. Profită de această tendință și mergi pe zona de vânzare a decorațiunilor interioare. Le poți comanda sau, dacă vrei să economisești bugetul, le poți crea chiar tu.

  Citește și: Vrei să devii antreprenor? Deschide o afacere pe internet, fără investiții!

 • Vinde produse alimentare pregătite în casă – dacă te pricepi să gătești sau ai o rudă care este un adevărat masterchef, ce-ai spune să lansezi o afacere în zona culinară? Poți pregăti prăjituri, dulceață, zacuscă, pâine de casă sau orice alt produs delicios – românii caută tot mai des mâncare naturală și sănătoasă, așa că ai șanse mari să obții succesul la care visezi. Nu uita că pentru afacerile cu produse alimentare va fi necesar să obții certificările necesare și avizul de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Citește și: Cum poți începe o afacere online cu fonduri europene pentru tineri antreprenori

Pe lângă ideile de mai sus, mai există și multe alte variante pe care le poți lua în calcul pentru o afacere online de acasa. Ca să te asiguri că produsele tale sunt promovate în întreaga țară, bazează-te pe OLX, platforma care te va ajuta să atragi fără efort clienții pe care ți-i dorești.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Abonează-te la BLOG: