5 idei de afaceri online de succes tip servicii

Pagina de Business » Dezvoltarea afacerii » 5 idei de afaceri online de succes tip servicii
5 idei de afaceri online de succes tip servicii

Afacerile nu presupun întotdeauna investiții consistente sau emoții cauzate de livrările de la furnizori. Dacă businessul tău se încadrează în zona de prestări servicii online, o mare parte din costurile unei afaceri dispar, iar câștigurile pot fi considerate direct profit. 

Pentru a te lansa într-o afacere online în servicii, ai nevoie doar de o idee bună, pentru care să găsești public interesat. De asemenea, serviciile pe care le oferi trebuie să aibă în spate o anumită abilitate sau experiență, care să le transforme într-un bun valoros. De exemplu, dacă dorești să deschizi o afacere în domeniul cosmetic, un atestat și o serie de recenzii pozitive se pot dovedi cea mai potrivită carte de vizită.

Descoperă în continuare 5 idei de servicii online.

Toate sunt simplu de administrat pe internet și îți pot aduce succesul mult visat, atâta timp cât știi să te promovezi.

Realizează traduceri pentru persoane fizice și companii

Traducătorii cu experiență nu duc lipsă de comenzi, iar când vorbim despre limbi de circulație restrânsă, tarifele cerute pentru traduceri pot fi și mai mari. Singura resursă de care ai nevoie este timpul – în rest, nu ai de ce să recurgi la investiții suplimentare. 

Dacă ai studii de profil, la care se adaugă eventual și un atestat, merită să te orientezi către o afacere în domeniul traducerilor. Cercetează piața și interesează-te cu privire la tarifele standard, pentru a ști cât să ceri, apoi stabilește modul de tarifare – pe număr de cuvinte sau pe pagină. Nu uita că recomandările primite de la alți clienți te pot ajuta să atragi mai ușor persoanele care au nevoie de un translator talentat.

Vezi și: INFOGRAFIC: 5 greșeli ce conduc la riscuri in afaceri online

Oferă meditații sau cursuri online

În ziua de astăzi, tot mai multe persoane preferă siguranța cursurilor pe internet, așa că este o idee foarte bună să te îndrepți în această direcție, mai ales dacă ai calificarea necesară. Poți preda aproape orice și nu este nevoie să fie neapărat o materie care se învață la școală. 

Dacă ai o înclinație către matematică, română, limbi străine, muzică, desen sau științe, sau dacă profesezi în domeniu, poți ajuta elevii și studenții contra cost. Totodată, dacă ai cunoștințe ce merită împărtășite, indiferent de profesia ta, vei găsi de foarte multe ori persoane interesate, ce vor fi dispuse să plătească pentru a se perfecționa. 

Poți ține cursuri de bucătărie, de cosmetică, de masaj, de astrologie și multe altele – important este să ai o pasiune și să fii bun în ceea ce faci.

Oferă servicii de social media și community management

În condițiile în care mediul online devine din ce în ce mai popular pentru antreprenori și persoane publice, administrarea conturilor de social media poate fi o afacere profitabilă, atâta timp cât abilitățile tale de comunicare te recomandă pentru asta. 

Este posibil să ți se ceară să creezi conținut – adică postări zilnice sau săptămânale – dar și să moderezi comentariile de pe paginile de care te ocupi. În afară de a te pricepe la scris și a cunoaște bine mediul online, o afacere în acest domeniu presupune diplomație, amabilitate, prezență de spirit și promptitudine.

Citeste și: Dezvoltarea unei afaceri online cu bani putini

Devino asistent personal online

Secretariatul este un domeniu provocator și dinamic, pentru că îți oferă zilnic ceva nou de făcut: organizezi agenda clienților tăi, te ocupi de discuțiile cu colaboratorii acestora, fixezi întâlniri, trimiți e-mailuri și centralizezi date. 

Studiile pot fi mai puțin relevante, important este să fii o persoană organizată, serioasă și punctuală, să știi cum să comunici în scris sau telefonic și să poți compune e-mailuri corecte din punct de vedere gramatical. Poți lucra cu o singură persoană sau poți fi asistent online part time, astfel încât să preiei mai mulți clienți – totul depinde de disponibilitatea ta și de cerințele celor cu care lucrezi.

Încheie asigurări online

Ca broker de asigurări, poți încheia polițe de diverse tipuri, fără a fi necesar să te deplasezi la sediul clienților cu care colaborezi. Nu ai nevoie de studii sau de experiență în domeniu, însă este bine să fii o persoană dinamică, persuasivă și comunicativă. 

Volumul de muncă poate fi destul de crescut, însă câștigurile depind de numărul de asigurări încheiate. Indiferent de vârsta sau de pregătirea ta, poți ajunge să ai rezultate bune ca broker de asigurări, dacă ai destulă ambiție. 

Citește și: Gestionarea unei afaceri: asemănări și deosebiri între antreprenor și manager

Pe lângă aceste 5 idei de servicii online pentru viitoare afaceri, există și multe alte variante pe care merită să le iei în calcul dacă te gândești să câștigi bani pe internet. Inspiră-te din serviciile oferite de alți antreprenori sau găsește-ți propria cale și promovează-ți anunțurile pe OLX. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Abonează-te la BLOG: