INFOGRAFIC – cum creezi un plan de afaceri

Pagina de Business » Dezvoltarea afacerii » INFOGRAFIC – cum creezi un plan de afaceri
INFOGRAFIC - cum creezi un plan de afaceri

Atunci când vorbim despre crearea și construirea unei afaceri, antreprenorul își asumă toate responsabilitățile de dezvoltare și management, precum și riscurile și recompensele. Multe afaceri nu supraviețuiesc deoarece proprietarii nu reușesc să dezvolte un plan eficient. Dar antreprenorii dedicați știu că a visa o idee de afaceri este partea cea mai ușoară – adevărata provocare este să îți pui în practică visele fără a pierde timp și resurse.

Unul dintre primii pași pentru a face față acestei provocări este redactarea unui plan de afaceri, o sarcină destul de descurajantă la început, indiferent de cât de extraordinară este ideea ta de business. Planul de afaceri introduce antreprenorul în procesul investițional. Fără un plan furnizat în avans, mulți investitori nu-ți vor acorda nici măcar un interviu. Iar planul trebuie să fie într-adevăr remarcabil pentru a câștiga fonduri de investiții.

Un plan de afaceri complex, complet și atent gândit este esențial pentru succesul afacerii tale. Fie că începi o nouă afacere sau cauți capital suplimentar pentru liniile de produse deja existente, nu te vei confrunta niciodată cu o misiune mai dificilă decât redactarea unui plan de afaceri.

Acesta trebuie să detalieze starea prezentă a companiei sau a proiectului, nevoile actuale și viitorul preconizat. Trebuie să prezinți și să justifici cerințele de capital, deciziile de marketing, proiecțiile financiare, cerințele de producție și nevoile de personal într-un mod logic și convingător.

Cum creezi un plan de afaceri - infografic

 

Abonează-te la BLOG: