10 tehnici de motivare şi fidelizare a angajaţilor

Pagina de Business » Resurse Umane » 10 tehnici de motivare şi fidelizare a angajaţilor
10 tehnici de motivare şi fidelizare a angajaţilor

Comerțul online este un domeniu extrem de dinamic, iar angajații tăi trebuie să fie dispuși să se adapteze rapid la situațiile care apar. Tocmai de aceea, este important să ai un set de tehnici de motivare și fidelizare a angajaților tăi.

Implicarea lor se va traduce în clienți mulțumiți cu șanse mari să aleagă din nou produsele sau serviciile oferite de compania ta.

Iată 10 tehnici de motivare și fidelizare a angajaților, care te vor ajuta să-ți păstrezi și să-ți motivezi oamenii valoroși:

1. Acordă feedback pozitiv

Mulți oameni remarcă greșelile, dar uită să aprecieze munca bine făcută. Nu uita să spui „mulțumesc” atunci când este cazul.

2. Oferă recompense

Nu e ușor să lucrezi în e-commerce, iar de multe ori o pauză de relaxare face minuni pentru moral. Oferă-le angajaților mici recompense precum zile libere sau vouchere pentru activități relaxante.

3. Acordă șanse reale și egale de promovare

Când ai o nouă oportunitate în echipă, oferă-le angajaților deja existenți șansa de a o ocupa, nu te orienta doar către candidații externi. Fii transparent cu procesul de decizie și oferă oricum șansa pentru o poziție mai bună, mai multă responsabilitate sau implicare, diversitate, etc.

4. Investește în dezvoltarea angajaților

Plătește-le cursuri de calificare sau de abilități de comunicare și vor simți că îți pasă de traseul lor profesional.

5. Oferă-le angajaților beneficii extrasalariale

Cardurile și tichetele de masă, de vacanță sau cadou sunt instrumente bune de motivare.

6. Organizează team-building-uri și activități distractive cu echipa

Angajații tăi te vor cunoaște și se vor cunoaște mai bine, devenind astfel o adevărată echipă.

7. Ascultă părerea fiecărei persoane

Feedback-ul trebuie să fie dat în ambele sensuri, așa că asigură-te că le dai tuturor angajaților șansa de a se exprima.

8. Oferă asigurări de sănătate la clinici private

Este unul dintre aspectele importante pe care angajații le așteaptă de la un bun angajator.

9. Asigură transportul angajaților

Dacă ai deja o echipă mai mare, este convenabil și ușor să închiriezi un microbuz care să facă legătura între anumite puncte ale orașului sau județului și locul de muncă sau decontează-le combustibilul.

10. Oferă schimburi de experiență

Uneori este foarte util ca ei să vadă ce înseamnă alte poziții din companie, vor reuși astfel să colaboreze mai eficient unii cu ceilalți.

Dacă mai ai nevoie și de alte informații, abonează-te la hub-ul educațional OLX pentru antreprenori. Aici poți descoperi o mulțime de sfaturi utile despre cum să dezvolți o afacere cu vânzări online, idei de dezvoltare a afacerii, articole și ghiduri de antreprenoriat și informații relevante din sectorul juridic & finanțe, dar și resurse umane.

Abonează-te la BLOG: