Secretul din spatele celor mai vândute produse online

Pagina de Business » Dezvoltarea afacerii » Secretul din spatele celor mai vândute produse online
Secretul din spatele celor mai vândute produse online

Cele mai vândute produse online au în spate o poveste care, din numărul mare de produse online, incită utilizatorii să le aleagă. Pentru ca afacerea ta să fie remarcată de cât mai mulți din acești utilizatori este necesar să asculți vocea lor și să fii proactiv atunci când ai înțeles cum poți să le câștigi încrederea.

Conform statisticilor în domeniu, 64% din consumatori vor crea relații de încredere cu un brand atunci când aceștia au aceleași valori. Iar unul din modurile prin care le poți confirma că afacerea ta are aceleași valori cu ale consumatorilor este să comunici despre povestea din spatele afacerii tale, să creezi un brand convingător și care să răsune în mediul online.

Citește în continuare dacă vrei să afli mai multe despre cum poți construi o astfel de afacere care să vândă cât mai bine.

Afacerea ta are mai mult potențial atunci când devine un brand

Mulți antreprenori își construiesc afacerea online fără a avea o direcție specifică. Această direcție însă este foarte importantă deoarece ea te ajută să direcționezi afacerea către o dezvoltare armonioasă și de succes. În spatele direcției există un aspect foarte important pe care ar trebui să îl iei în considerare dacă îți dorești ca afacerea ta să vândă cât mai multe produse online.

Este vorba despre transformarea afacerii într-un brand. Cei mai de succes antreprenori au înțeles că aceasta este cea mai bună cale prin care pot vinde produsele și serviciile lor, iar tu nu ar trebui să faci excepție. La baza brandului tău trebuie să stea povestea motivului pentru care vinzi. Ia în considerare că oamenii nu cumpără produsul, ci povestea care împachetează produsul.

Crearea unei povești care să contureze brandul tău va facilita conexiunea emoțională care trebuie să existe între afacerea ta și publicul țintă. Astfel, brandul tău va deveni cel care fidelizează clienții, menținând afacerea ta prosperă și asigurându-i longevitate.

Cu atât mai mult este important să creezi această identitate unică din punct de vedere al concurenței care oferă aceleași produse ca tine. O identitate unică creată în jurul unui brand puternic va fi întotdeauna cea care face diferența dacă îți dorești ca afacerea ta să aibă cele mai vândute produse online.

Citește și: Aceleași produse, vânzări mai mari: cum depășești concurența

Ce trebuie să facă brandul tău pentru a avea cele mai vândute produse online?

Odată ce ai definit care este povestea afacerii tale, următorul pas pe care trebuie să îl faci este să construiești un mic plan prin care să expui emoția pe care vrea să o transmită brandul. Iată câteva moduri prin care poți face acest lucru:

  • Comunicarea emoțiilor prin intermediul mesajelor

Pentru a avea cele mai bine vândute produse online, nu este suficient să le listezi pe o platformă. Fiecare produs necesită o atenție deosebită din partea ta. Cum poți face acest lucru?

Prin descrieri individuale, care nu doar descriu eficiența acelui produs sau a categoriei de produs, ci transmit acea emoție pe care tu ai stabilit-o anterior, la definirea brandului. Indiferent că afacerea ta vinde produse proprii sau nu, trebuie să asumi că acele produse sunt parte din povestea brandului tău.

  • Oamenii trebuie să își amintească la orice interacțiune DE CE faci ceea ce faci

Un logo și o descriere succintă a afacerii tale nu este suficientă pentru a avea cele mai vândute produse online. Pentru a intensifica eforturile de marketing și vânzări, trebuie să surprinzi acele cuvinte cheie pe care să le transmiți la fiecare interacțiune atât cu potențiali clienți, cât și cu cei fideli.

Transformă punctele de contact în avantajul tău și nu uita să le amintești DE CE acele produse pot aduce însemnătate pentru ei și DE CE au însemnătate pentru tine.

Citește și: 5 pași prin care crești vânzările online

  • Brandul tău trebuie să comunice transparent

Mulți clienți sunt preocupați de modul în care se desfășoară activitățile afacerii tale deoarece acest proces vorbește despre ei și decizia lor de cumpărare la fel de mult cât vorbește despre tine. Desigur, în funcție de caracteristicile publicului tău țintă, trebuie să identifici acele practici ale afacerii tale care nu reprezintă interes pentru clienți.

Cel mai simplu mod prin care dovedești că practici transparența este să ai tot timpul informațiile actualizate și să nu existe inconsistențe în privința acestor informații referitoare la produsele tale și la afacerea ta.

  • Potențialii clienți trebuie să aibă o experiență cât mai pozitivă și distinctă

Dacă încă nu ai ales o platformă marketplace pentru a lansarea online a afacerii tale, un aspect pe care trebuie să îl ai în vedere când alegi cea potrivită este experiența pe care platforma o oferă utilizatorilor.

Atunci când unul din obiectivele afacerii tale este să ai cele mai vândute produse online, potențialii clienți trebuie să fie mulțumiți de platforma respectivă, astfel încât să găsirea produselor tale și procesul de cumpărare să fie cât mai facile.

În cazul în care te-ai decis asupra unei platforme, poți îmbunătăți experiența utilizatorilor prin punerea la dispoziție a detaliilor menționate anterior, cât și comunicarea cu ei prin intermediul chatului sau a canalului de comunicare pus la dispoziție de către platforma respectivă.

Citește și: Magazin online propriu sau marketplace?

Concluzii

Înainte să lansezi o afacere online, fii sigur că știi care este DE CE-ul afacerii tale. Acest DE CE este un prim pas în transformarea afacerii tale într-un brand cu însemnătate, care să vorbească potențialilor clienți despre tine.

Odată ce reușești să captezi ideile potrivite, prin acest mod nu doar că vei avea cele mai vândute produse online, dar vei câștiga încrederea publicului online pe lungă durată.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Abonează-te la BLOG: