Site de vânzări online: 3 diferențe între website propriu și marketplace

Pagina de Business » Vânzări Online » Site de vânzări online: 3 diferențe între website propriu și marketplace
Site de vânzări online: 3 diferențe între website propriu și marketplace

Trăim în era internetului, iar cumpărăturile încep să se mute din ce în ce mai mult din spațiul fizic în cel virtual. De pe calculator, tabletă sau telefon, clienții își caută online produsele care îi interesează și fac comenzi care le ajung direct acasă, fără a mai fi necesar să colinde magazinele. De aceea, un site de vânzări online poate fi o rețetă de succes pentru orice antreprenor.

Dacă și tu ai o afacere sau ești pe cale să intri în lumea antreprenoriatului, cu siguranță ai luat deja în calcul și ideea vânzărilor de produse online – la site-uri de tip marketplace. În ceea ce privește tipul de site pe care merită să îți vinzi produsele, marketplace-ul este o variantă cu multiple avantaje, mai ales dacă deții o afacere mică sau mijlocie.

Bineînțeles, un website propriu este important pentru orice business, însă în continuare poți afla de ce e bine să apelezi în același timp și la o platformă de vânzări online. Descoperă cele 3 diferențe între website-urile clasice și site-urile de vânzări produse de tip marketplace:

Atragerea clienților – un site de vânzări de tip marketplace oferă vizibilitate la costuri mici

Probabil deja cunoști cel puțin câteva site-uri celebre de tip marketplace, ale unor branduri cunoscute  , care atrag zeci de mii de clienți în fiecare zi. Acest lucru este posibil de obicei datorită notorietății brandului: dacă respectiva afacere este deja foarte cunoscută, oamenii vor ajunge pe site-ul său direct, prin prisma renumelui său.

Dacă însă ești la început de drum sau ai o afacere care nu a ajuns încă în topul magazinelor online din România, promovarea produselor pe care le vinzi online te va costa destul de mult. Vei avea nevoie de reclame plătite pe Google și Facebook, dar și de un specialist în marketing și PPC, care să îți compună reclamele și să le difuzeze către publicul țintă.

O platformă de tip marketplace pentru vânzarea online a produselor tale, mai ales dacă e vorba de un site foarte popular, ca OLX, te va ajuta să ajungi rapid în atenția clienților din întreaga țară. E bine de știut că marketplace-urile au, în unele cazuri, pachete speciale pentru clienții business.

Dacă vrei să postezi cât mai multe anunțuri cu cheltuieli cât mai mici, cere un pachet de anunțuri de la OLX – acestea nu doar că au un cost mai mic decât anunțurile individuale, dar vin și cu avantaje suplimentare, precum accesul la statistici sau consultanță din partea unei echipe de support.

Citește și: Vânzari online de produse: în site propriu sau prin marketplace? 

Realizarea și întreținerea site-ului – o platformă marketplace te ajută să faci totul mai simplu

Un site pentru vânzarea online a produselor presupune multe ore de muncă și un buget pe măsură, care va fi investit în cumpărarea domeniului și ulterior în angajarea unui web designer priceput. În plus, pe măsură ce adaugi produse, va trebui să le uploadezi și pe website.

Eventualele disfuncționalități vor fi responsabilitatea ta directă. Un marketplace este un tip de site care te ajută să scapi de stres și cheltuieli, pentru că îți oferă spațiul dedicat vânzării produselor, în timp ce partea tehnică este gestionată de specialiștii platformei. Simplu, ieftin și convenabil. Tot ce ai de făcut este să postezi câte un anunț atunci când ai pe stoc un nou tip de produs.

Livrarea produselor – un site de tip marketplace te poate ajuta să livrezi mai convenabil

Când vinzi online, trebuie să ai în vedere și aspectul livrării produselor, ceea ce înseamnă că e necesar să cauți cele mai bune variante de transport.  Cele mai multe magazine online livrează prin Poșta Română și prin curieri. A face chiar tu livrările e o soluție doar dacă vinzi foarte puține produse și alegi să le comercializezi exclusiv la tine în oraș, însă și atunci înseamnă timp pierdut. Site-urile de vânzări produse pot avea acorduri cu Poșta sau cu anumite firme de curierat, pentru a te ajuta să faci livrarea sigur, rapid și convenabil.

De exemplu, OLX îți oferă posibilitatea de a livra produsele prin Poșta Română sau prin Fan Courier, la prețuri cu până la 44% mai mici decât cele standard. În plus, ai posibilitatea de a-ți urmări coletul și de a-i permite clientului să își deschidă pachetul la livrare, pentru a se asigura că produsul a ajuns cu bine. Un site de tip marketplace poate fi partenerul de care ai nevoie pentru a crește popularitatea afacerii tale și a deveni în timp un business de succes.

Vrei să vezi și alte modalități și mijloace prin care poți să faci promovare eficientă pentru produsele tale? Intră pe categoria de vânzări online din hub-ul educațional OLX pentru antreprenori.

Sau dacă te interesează cum să-ți dezvolți afacerea și mai mult, intră pe categoria cu informații despre dezvoltarea afacerii și antreprenoriat. Aici vei găsi o mulțime de informații și sfaturi practice despre cum să vinzi produsele tale online și cum să-ți dezvolți o afacere online profitabilă. Iar dacă ești în dificultate cu procedurile financiare și juridice, poți accesa secțiunea de juridic & finanțe.

Abonează-te la BLOG: