Cele mai vandute produse online de sarbatori – cum să profiți de febra cumpărăturilor

Pagina de Business » Vânzări Online » Cele mai vandute produse online de sarbatori – cum să profiți de febra cumpărăturilor
Cele mai vandute produse online de sarbatori - cum să profiți de febra cumpărăturilor

Sărbătorile sunt întotdeauna un prilej de bucurie și perioada ideală pentru a petrece timp cu cei dragi, dar și pentru a face cumpărături. Dacă pentru majoritatea oamenilor ele înseamnă relaxare și odihnă, pentru antreprenori reprezintă momentul perfect pentru a crește profiturile din vânzări.

Pentru cei care au afaceri online, perioada este cu atât mai propice cu cât sectorul de ecommerce a înregistrat în ultimii ani o creștere spectaculoasă. În 2020, vânzările online în România au atins pragul de 5,6 miliarde de euro, în creștere cu 30% față de anul precedent.

Această febră a cumpărăturilor reprezintă o oportunitate de neratat pentru magazinul tău online. Descoperă în cele ce urmează care sunt cele mai vândute produse online de sărbători și află cum să-ți pregătești afacerea pentru a profita de apetitul crescut pentru cumpărături din această perioadă.

Pregătește-ți magazinul online pentru sezonul cadourilor

Perioada sărbătorilor este cea în care se cumpără cele mai multe cadouri, iar un procentaj din ce în ce mai mare din aceste tranzacții se efectuează online. Conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research în 2020, o treime din români preferă să comande cadouri online. Iată câteva sfaturi practice care te vor ajuta să valorifici la maxim potențialul de vânzare al sărbătorilor.

Află care sunt cele mai vândute produse online și pregătește seturi-cadou

Oferă-le clienților tăi posibilitatea de a achiziționa seturi-cadou și scutește-i de efortul de a căuta combinațiile potrivite. Astfel, împreună cu produsele populare care se vând bine online, poți include în pachet produse care se vând mai greu și poți lichida stocurile.

Promovează cele mai vândute produse

Oferta variată de sărbători îi poate pune în încurcătură pe vizitatorii cu multe cadouri de cumpărat și puțin timp la dispoziție. Cel mai simplu și necostisitor mod de a le oferi consultanță este prin promovarea celor mai vândute produse pe pagina principală a magazinului online.

Oferă împachetare cadou la cele mai vândute produse online de sărbători

Chiar și pentru cei mai îndemânatici dintre noi, împachetarea cadourilor de sărbători poate însemna timp prețios pierdut. Vezi ce se vinde bine online în perioada sărbătorilor și oferă clienților tăi opțiunea de ambalare cadou, iar dacă optează pentru această variantă, asigură-te că eticheta cu prețul produsului nu e prezentă nicăieri în colet.

Livrează la timp, direct la destinatar

Pentru că perioada sărbătorilor e una aglomerată, alege cu atenție firma de curierat cu care colaborezi și asigură-te că produsele ajung la clienții tăi la timp. În cazul în care aceștia optează pentru livrare direct la destinatarul cadoului, ai grijă să trimiți factura doar în format electronic, nu și în colet.

Nu uita de celelalte luni ale cadourilor

Toată lumea știe că decembrie este luna cadourilor și majoritatea magazinelor online valorifică asta prin promoții specifice. Nu uita, însă, că mai există și alte sărbători în care se oferă daruri, ca Paștele sau Ziua Îndrăgostiților. Afacerea ta online va trebui să vină în întâmpinarea lor cu aceleași soluții, chiar dacă la o scară mai mică. În mod ideal, seturile de produse care se vând bine online de sărbători și opțiunile de împachetare-cadou ar trebui să fie disponibile pe tot parcursul anului, pentru evenimente speciale ca aniversări, nunți sau zile de naștere.

Îmbogățește-ți oferta de produse online pentru călătorie de sărbători

Perioada sărbătorilor coincide de cele mai multe ori cu vacanțele școlare și concediile celor aflați în câmpul muncii. În vreme ce unii preferă să petreacă acest timp acasă, pentru alții este un prilej bun pentru a călători și a vizita destinații exotice cu întreaga familie. Chiar dacă afacerea ta online nu vinde pachete de vacanță sau bilete de avion, poți profita de această tendință promovând produse pentru călătorie care se vând bine în mediul online de sărbători.

Dacă brandul tău beneficiază deja de notorietate, e o idee bună să-ți îmbogățești oferta de produse din magazinul online cu accesorii de travel. De la genți de călătorie la perne pentru gât, de la jurnale de călătorii la seturi de recipiente pentru voiaj sau cosmetice travel-size, orice produs poate fi transformat în echivalentul lui pentru vacanță, cu suficientă creativitate. Dacă încă nu ai reușit să îți consolidezi un brand, citește mai multe despre cum poți câștiga încrederea clienților și crește vânzările online ale afacerii tale.

Oferă în gama de produse pe care le vinzi online, decorațiuni și ambalaje festive

De sărbători, atmosfera festivă se construiește în egală măsură din bună-dispoziție și ornamente. De Crăciun, bradul e nelipsit din locuințele românilor, iar ferestrele sunt împodobite cu lumini colorate. De sărbătorile Pascale, coșul cu ouă vopsite poate fi găsit în fiecare casă, însoțit în ultima vreme de iepurașul de Paște. Profită de febra împodobirii și promovează pe prima pagină a magazinului online decorațiunile festive.

Dacă afacerea ta online nu comercializează ornamente, nu e nicio problemă. Intră în spiritul sărbătorilor folosind ambalaje vesele, imprimate cu oameni de zăpadă și Moși Crăciuni, iepurași de Paște sau inimioare, după caz, în gama de produse pe care le vinzi online de sărbători.

Răsfață-ți clienții de sărbători cu produse la promoție și oferte speciale

Se știe că promoțiile sunt cântecele de sirenă ale magazinelor, care atrag în mrejele lor clienți dornici de oferte și îi îndeamnă să cumpere mai mult. Dar simple reduceri de preț nu o să facă din produsele tale cele mai bine vândute online. Cu atât mai puțin în perioada sărbătorilor, când posibilii cumpărători sunt asaltați de oferte speciale din toate direcțiile.

Ca să trezești interesul publicului tău țintă, va trebui să vii cu promoții variate, precum:

  • livrare gratuită
  • cel mai ieftin produs gratuit la achiziționarea a x produse
  • cadou-surpriză gratuit la cumpărături care depășesc o anumită sumă
  • vouchere pentru comenzile următoare

Pentru a explora și alte idei de promoții, citește mai multe despre cum să organizezi campanii promoționale online.

Implementează strategiile potrivite de promovare a produselor online de sărbători

Odată ce ai stabilit ce fel de produse îți vor aduce vânzări online de sărbători și ce promoții festive oferi, mai rămâne ca informația să ajungă la posibilii cumpărători. Iată câteva canale de promovare online pe care le poți folosi gratuit:

  • promovare prin Social Media
  • promovare prin Google
  • promovare pe site-uri de anunțuri și marketplace

Dacă vrei să afli mai pe larg cum îți poți promova produsele pe internet, citește mai multe despre strategiile de marketing online disponibile pentru afacerea ta.

Pentru alte sfaturi practice despre cum poți să-ți accelerezi vânzările online, hubul educațional OLX pentru antreprenori îți stă la dispoziție, cu cele mai noi resurse și articole de specialitate.

Abonează-te la BLOG: