Ce se caută în marketplace în perioada sărbătorilor?

Pagina de Business » Vânzări Online » Ce se caută în marketplace în perioada sărbătorilor?
Ce se caută în marketplace în perioada sărbătorilor?

Tot mai multă lume caută în marketplace bunuri și servicii pentru a le oferi drept cadou cu ocazia zilelor de naștere sau de sărbători.

În rândul românilor, cadourile sunt la mare căutare și se observă un comportament de consum în creștere, datorat și faptului că în ultimii ani, distanța față de familie și cei dragi a avut un efect invers și anume să ne apropiem mai mult de oameni. Pandemia și timpul petrecut în casă a fost pentru mulți dintre noi un prilej să ne dezvoltăm noi pasiuni și de ce nu să ne gândim la idei de afaceri, care ne-ar putea aduce un plus de venit.

Cu puțină creativitate și dexteritate, unii antreprenori și-au îndreptat atenția către produse de tip hand-made, DIY (do it yourself), tot mai apreciate de publicul de la noi, dar și de străini, deoarece în fiecare lucru creat există și se simte amprenta personală a artistului din zona de proveniență. De la idee până la implementare e doar un pas, atunci când există dorință. OLX Marketplace e locul în care te încurajăm să îți construiești imaginea afacerii tale, indiferent de domeniul ales.

Caută în marketplace produse care să te inspire

Pune-ți ideile în practică și caută în marketplace produse care să te inspire. Mai jos îți prezentăm o serie de cadouri de nișă, care pot deveni și pentru tine un punct de pornire în vânzarea online:

  • mărțișoare și broșe – ai nevoie de pensule, culori, acrilice, ac și ată, materiale care se găsesc în natură, precum lemnul sau florile de câmp. Și bineînțeles, grijă și dedicare în ceea ce faci;
  • decorațiuni de casă – cu puțină imaginație și o vizită într-un magazin de bricolaj, poți construi cu propriile mâini un univers pe care mai târziu îl poți monetiza. De la vase, ghivece, suporturi pentru cărți, articole de grădină, jucării pentru copii sau tablouri, opțiunile sunt nelimitate. Găsești pe internet o sumedenie de video-uri care te învăță cum să le concepi de la 0, e nevoie de un pic de îndemânare și să-ți aloci timp pentru pasiunile tale;
  • produse tradiționale – pe perioada pandemiei, cu toții ne-am exersat și perfecționat skill-urile în bucătărie.

Așa că de ce să nu profiți de ele și să te apuci chiar tu să prepari bunătăți de casă. Dulceața, compotul sau zacusca sunt doar câteva dintre produsele tradiționale de la noi, iar oamenii vor cumpăra de la tine, pentru că știu că doar așa pot susține producția locală românească.

Citește și: Cum vinzi produse tradiționale românești online

Dacă deții sau te gândești să îți lansezi un magazin online, ține cont de originalitatea ambalajelor, acestea vor atrage și mai mult cumpărătorii, mai ales când produsele sunt gândite sub formă de cadou. Nu e așa greu dacă îți dorești să depășești zona de confort și totodată să oferi ceva nou pentru comunitate. Fiind un domeniul mai puțin exploatat în țara noastră, pornești cu un avantaj competitiv, cererea fiind tot mai mare pe acest segment.

Afacerile care promovează ideea de handmade au început să se dezvolte, să se extindă cu expunerea produselor în marketplace și să primească atenție din partea cumpărătorilor. Abonează-te și tu pe OLX Business unde poți urmări îndeaproape ce afaceri prosperă și cum poți vinde ușor și rapid prin marketplace.

Abonează-te la BLOG: