În mediul curent, dezvoltarea unui brand – proces cunoscut ca branding – este o necesitate pentru succesul în afaceri. Totuși, modurile în care îți dezvolți identitatea, misiunea și valorile, pe care apoi le comunici clienților, pot părea complicate.
Din acest motiv îți oferim un ghid complet despre branding, care îți va răspunde la toate întrebările importante: Ce este un brand? De ce este important? Cum începi procesul de branding? Care sunt elementele importante la care trebuie să fii atent?
Vei găsi toate detaliile importante, cât și niște sfaturi esențiale care să te ajute în propriul proces de branding.
Ce este un brand?
Brandul sau marca comercială reprezintă trăsătura sau trăsăturile diferențiate prin care o organizație sau companie se diferențiază în percepție consumatorului de competitorii săi de pe piață.
Trăsăturile pe care se poate baza formarea unui brand includ, în general, numele firmei sau al unui produs, termeni cheie, simboluri, logouri, mărci înregistrate și alte elemente de comunicare prin care se stabilește și comunică o identitate definitorie și separată de alte opțiuni de pe piață.
Ce înseamnă branding?
Brandingul încapsulează toate strategiile folosite de către o companie pentru crearea și promovarea unui brand. Acesta se realizează pe baza unui set de metode de marketing și de comunicare și are ca scop diferențierea față de produse, servicii sau companii competitoare și crearea unei impresii durabile în mintea consumatorilor.
Componentele centrale pe care trebuie să le dezvolți prin branding sunt identitatea de brand, comunicarea acestuia, recunoașterea diferențiată (de către consumatori), loialitatea, promovarea, administrarea și rebrandingul (sau reîmprospătarea unui brand).
De ce este brandingul important?
În mediul de afaceri curent, în care diferențele dintre oferte (fie că vorbim de produse sau servicii), brandul și strategiile de branding devin unele dintre cele mai eficiente metode de diferențiere pe piață.
Brandul vizează o serie de caracteristici mai puțin concrete legate de oferta ta, chiar dacă, prin branding, poți valoriza anumite elemente concrete, cum ar fi prețul competitiv, eficiența sau inovația produsului sau serviciului tău. Însă modul în care oferta ta este văzută de client, alinierea acesteia cu valorile sale și locul ei în viața acestuia sunt elemente care nu reies imediat din prezentarea de bază a produsului. În realitate, orice prezentare a unui produs va integra un minim de branding, însă acesta își relevă utilitatea sa maximă pentru activitățile afacerii tale odată ce devine un efort organizat și conștient.
Elementele esențiale în branding
Fiecare brand are o serie de caracteristici pe care trebuie să le aibă dezvoltate pentru a putea ajunge la publicul țintă și pentru a lăsa o impresie durabilă. Acestea sunt:
1. Misiunea
Reprezintă o explicație scurtă și la obiect a motivului pentru care exiști și activezi pe piață, ca organizație. Misiunea trebuie să încapsuleze atât intenția generală sau scopul, cât și obiectivele de lungă durată. Iar, ca orice caracteristică a procesului de branding, misiunea trebuie să creeze o legătură cu clienții – aceștia trebuie să se poată identifica cu misiunea, văzând-o relevantă și valoroasă pentru viețile lor.
Deși misiunea unui brand trebuie să acopere o arie largă din identitatea sa, aceasta este eficientă când mizează pe concizie și simplitate, deseori formulându-se ca o propoziție simplă. Din păcate, nu există o formulă generală pentru formularea misiunii, însă poți consulta câteva dintre cele mai de succes formulări de misiune în branding (internaționale și din România):
- Google – “To organize the world’s information and make it universally accessible and useful.”
- Nike – To bring inspiration and innovation to every athlete in the world.”
- Amazon – “To be Earth’s most customer-centric company, where customers can find and discover anything they might want to buy online.”
- Microsoft – “To empower every person and every organization on the planet to achieve more.”
- Apple – “Innovate for the best user experience.”
- Banca Transilvania – “Punem oamenii pe primul loc și susținem antreprenorii să-și transforme visurile în realitate.”
- Dacia – “Să oferim mobilitate accesibilă și fiabilă pentru toți.”
- Dedeman – “Să inspirăm oamenii să își construiască visul prin soluții accesibile și de calitate.”
- Rompetrol – „Energie pentru viitor.”
După cum ai văzut, misiunea unei companii are și un caracter descriptiv. Aici devine evident și rolul secundar al acesteia: misiunea le comunică și colaboratorilor tăi și echipei informații esențiale despre activitățile companiei, dând o direcție unitară activităților sale.
În plus, în anumite exemple, poți vedea că misiunea se reduce la cea mai concisă descriere a scopului. Câteodată aceast tip de informație poate fi mai persuasivă.
2. Viziunea
Viziunea din cadrul unui brand îți oferă, atât ție cât și colaboratorilor și clienților punctul în care își dorește compania să ajungă. Ca atare, aceasta trebuie să fie axată pe viitorul companiei și să aibă ca țintă dezvoltarea companiei.
Cu toate acestea, o viziune eficientă în branding va deveni valoroasă atât pentru consumatori (dându-le perspectiva viitorului companiei) cât și pentru membrii companiei (oferind o imagine de ansamblu, care să ghideze activitățile).
3. Valorile
Valorile unui brand indică principiile centrale după care compania se ghidează și în funcție de care ia decizii. Acestea se pot formula, în general, prin niște cuvinte cheie (dar nu mereu) și derivă din misiunea și viziunea dezvoltate în procesul de branding.
Valorile trebuie să fie și atractive pentru publicul țintă și să se identifice cu anumite elemente puncte cheie.
Iată un exemplu de valori dezvoltate în procesul de branding al Google (prezentate ca „filosofia” companiei):
- Focus on the user, and all else will follow.
- It’s best to do one thing really, really well.
- Fast is better than slow.
- Democracy on the web works.
- You don’t need to be at your desk to need an answer.
- You can make money without doing evil.
- There’s always more information out there.
- The need for information crosses all borders.
- You can be serious without a suit.
- Great just isn’t good enough.
Fiecare dintre valorile prezentate este urmată de o descriere mai amplă despre ce presupune în contextul activităților companiei. Valorile au atât un rol descriptiv, reprezentând o ocazie de a vorbi despre activitatea companiei și despre oferta ta, dar și unul directiv, permițându-ți să adopți o direcție în activitate.
4. Promisiunea centrală
Promisiunea centrală sau Unique Value Proposition (UVP) este o metodă de a concretiza promisiunea pe care o faci clienților tăi. Aceasta va include și ce îți face oferta unică și diferențiată față de alte opțiuni de pe piață.
Iată câteva exemple de succes:
- Apple – „Apple offers innovative, user-friendly technology products that seamlessly integrate hardware, software, and services, providing a superior and cohesive user experience.”
- Amazon – „Amazon provides a vast range of products and services, offering unbeatable convenience, fast delivery, and personalized shopping experiences through its user-friendly platform. The company’s focus on customer obsession makes it a leader in e-commerce.”
- Netflix – „Netflix delivers an on-demand streaming platform offering original and licensed content, with a personalized viewing experience, global availability, and no advertisements, giving customers complete control over their entertainment.”
5. Profilul clientului
Profilul clientului reprezintă descrierea detaliată a publicului-țintă al unei afaceri, incluzând informații despre demografie, interese, comportamente și nevoi, fiind esențial pentru a dezvolta strategii de branding eficiente și pentru a personaliza comunicarea cu potențialii clienți.
Pentru a defini corect profilul clientului, este necesar să răspundem la următoarele întrebări:
- Cine este clientul? – Ajunge la date demografice precum vârsta, genul, locația, ocupația, venitul clientului, etc.
- Ce interese și comportamente are? – Gândește-te (și analizează) ce pasiuni, activități, stil de viață și obiceiuri de consum are clientul tău ideal.
- De ce cumpără? – Explorează motivele psihologice și emoționale care determină achiziția produsului sau serviciului tău.
- Unde se centrată atenția sa? – Gândește-te la canalele de comunicare pe care le folosesc frecvent clienții tăi, pentru a putea să știi cum comunici cel mai eficient.
Iată un model de profil al clientului folosit într-un proces de branding pentru OLX Business:
Tip de client: Antreprenori, proprietari de mici afaceri, retaileri, persoane fizice care vând produse sau servicii online.
Date demografice: Bărbat sau femeie, 25-50 de ani, urban, semi-urban sau rural, cu venituri medii sau peste medie.
Interese și comportamente:
- Caută soluții rapide și eficiente pentru vânzare și cumpărare online.
- Utilizează OLX pentru a găsi clienți noi și pentru a-și extinde afacerea.
- Compară prețuri și analizează piața înainte de a lua decizii de achiziție.
Motivație:
- Vânzarea rapidă a produselor fără costuri mari.
- Acces la un număr mare de potențiali clienți.
- Utilizarea unui canal ușor de folosit și cu vizibilitate mare.
- Reducerea costurilor operaționale (livrare, promovare, plăți, etc.).
Canalele preferate de comunicare:
- Social media (Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube).
- Newslettere și e-mail marketing.
- Reclame online (Google Ads, Facebook Ads).
Deciziile de comunicare și branding vin apoi drept răspunsuri pentru descoperirile din profilul clientului. Oferta OLX Business se adresează antreprenorilor în căutare de extindere și eficientizare și include beneficii concrete și palpabile, precum deschiderea către un public de peste 14 milioane de utilizatori pe lună, livrarea și returul gratuite pentru vânzători, opțiuni accesibile de promovare, opțiune de personalizare a paginii și sisteme de raportare.
Peste 2.2 miliarde de anunțuri sunt postate lunar pe OLX. Adaugă-le și tu pe ale tale și crește-ți afacerea online!
6.Tonul vocii
Tonul vocii reprezintă stilul și maniera prin care brandul tău comunică cu publicul. Trebuie să fii consecvent în toate materialele de marketing și comunicare pentru a reflecta personalitatea și valorile brandului, fără să creezi aparența inautenticității în comunicare.
Descoperă mai multe despre cum scrii mesaje de atragere a clienților în comunicarea ta cu clienții.
Iată tipurile de ton al vocii utilizate în diferite procese de branding:
- Formal: utilizat în industrii precum financiar-bancar, juridic sau medical.
- Informal: potrivit pentru branduri prietenoase, moderne și accesibile.
- Provocator: utilizat de branduri care doresc să iasă în evidență printr-o comunicare neconvențională.
- Inspirational: utilizat de branduri care pun accent pe motivație și dezvoltare personală.
Alegerea tonului de voce potrivit trebuie să fie o extensie naturală a misiunii și valorilor brandului, contribuind la crearea unei conexiuni autentice cu publicul.
7. Canalele de comunicare și promovare
Canalele de comunicare sunt mijloacele prin care un brand ajunge la publicul său și pot fi digitale sau tradiționale. Alegerea canalelor potrivite trebuie să fie aliniată cu profilul clientului și cu obiectivele de marketing.
Canalele de comunicare sunt similare cu cele de promovare. Află mai multe despre canalele de promovare recomandate pentru afaceri.
Canalele digitale de comunicare pentru branding sunt:
- Website-ul este punctul central de informare și conversie pentru afaceri online.
- Platformele de social media, precum Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn sau YouTube îți permit interacțiunea directă cu publicul tău.
- E-mail marketing este o metodă de marketing online eficientă pentru fidelizarea clienților.
- Promovările prin SEO și PPC sunt două practici esențiale atragerea traficului (organic sau plătit) pe internet.
Află mai multe despre marketingul digital și cum poți folosi canalele digitale la maximum.
Canale tradiționale de comunicare sunt:
- Presa scrisă, care este potrivită pentru publicul care consumă conținut offline.
- Radio și TV, care te pot ajuta să ajungi la o audiență largă.
- Evenimentele și sponsorizările contribuie la creșterea notorietății brandului.
Un brand de succes stabilește clar unde și cum comunică pentru a ajunge la clienții săi într-un mod relevant și eficient.
Ce este un manual de brand?
Cum poți strânge laolaltă toate informațiile și materialele colectate sau create în timpul procesului de branding? Manualul de brand este răspunsul căutat.
Un manual de brand reprezintă documentul esențial în branding care stabilește regulile și direcțiile de comunicare ale unui brand, din punct de vedere vizual și al mesajelor transmise. Scopul acestuia este de a asigura coerența în comunicare pe toate canalele și de a menține identitatea brandului în timp. Mai mult, dezvoltarea unui manual de brand te va ajuta și să le prezinți rapid detaliile despre brandul tău noilor membri de echipă sau celor vechi, în cazul rebrandingului (despre care vom vorbi mai jos).
Elementele cheie ale unui manual de brand includ:
- Logo-ul, inclusiv versiuni, indicații utilizare corectă și incorectă, proporții și variații.
- Paleta de culori utilizată, inclizând împărțirea în culori principale și secundare utilizate în toate materialele de comunicare.
- Tipografia, inclusiv fonturile oficiale și regulile de utilizare ale acestora. Nu uita că trebuie să deții drepturi pentru fonturile utilizate.
- Elemente vizuale, cum sunt ilustrațiile, stilul grafic, pictogramele sau alte elemente distinctive ale brandului.
- Tonul vocii, mai exact detalii despre modul în care brandul comunică și stilul mesajelor prezentate pe canale.
- Mesajele centrale, inclusiv viziunea, misiunea și valorile de bază dezvoltate mai sus, dar și sloganuri, explicații sau detalii despre fiecare din acestea.
Manualul de brand este utilizat de toți cei implicați în comunicarea și marketingul brandului, asigurând o imagine unitară și coerentă în toate materialele publicitare și de promovare.
Rebranding: Importanța sa și ce presupune
Prioritățile unei companii se pot schimba – în bine sau în rău – în decursul existenței sale, rezultatul fiind că fie imaginea de brand nu se mai potrivește cu activitățile sale, fie compania își dorește să-și extindă orzonturile, care trebuie reflectate și prin branding.
Aici intervine procesul de rebranding. Rebrandingul este procesul prin care o companie își redefinește identitatea vizuală și de comunicare pentru a se adapta la schimbările din piață, pentru a-și îmbunătăți poziția competitivă sau pentru a răspunde noilor așteptări ale publicului-țintă. Acest proces poate varia de la o simplă reîmprospătare vizuală până la o transformare profundă a mesajelor, valorilor și strategiei brandului.
Iată câteva exemple de situații în care va trebui să începi procesul de rebranding:
- Îți schimbi publicul-țintă: Dacă afacerea ta se orientează către o nouă categorie de clienți, va trebui să explorezi noua piață și să dezvolți noi profiluri de client, moduri de comunicare, identități de brand, etc.
- Îți modifici gama de produse sau servicii: Dacă introduci oferte noi care nu se aliniază cu imaginea ta actuală, va trebui să lucrezi către o nou identitate cuprinzătoare.
- Îți redefinești poziția pe piață: Vei folosi rebrandingul pentru a reflecta mai bine valorile și avantajele competitive.
- Vrei să te adaptezi la schimbări majore din industrie: Fie că vorbim de tehnologii noi, tendințe în consum sau reglementări specifice, schimbările considerabile din industria ta trebuie „metabolizate” de firma ta și apoi de brandul tău.
Rebrandingul poate fi o provocare, mai ales pentru brandurile consacrate, presupunând schimbarea percepției publicului și consolidarea unei noi imagini. Din acest motiv, un proces de rebranding eficient va necesita o strategie bine pusă la punct, alinierea tuturor elementelor de comunicare și o tranziție atent gestionată pentru a asigura succesul noii identități de brand.
Însă, rebrandingul este un proces care poate fi dus cu succes la final.
Un exemplu remarcabil de rebranding de succes este cazul companiei Mastercard în 2016. După aproape două decenii, compania a decis să-și actualizeze identitatea vizuală pentru a se adapta la mediul digital în continuă evoluție. Elementele esențiale ale logo-ului (cercurile roșii și galbene suprapuse) au fost păstrate, însă designul a fost simplificat și modernizat pentru a asigura o utilizare optimă pe diverse platforme digitale.
În 2019, Mastercard a făcut un pas și mai îndrăzneț, eliminând complet numele companiei din logo în anumite contexte, bazându-se strict pe recunoașterea globală a logoului – o dovadă a puterii identității sale vizuale și a capacității de comunicare.
Dacă te gândești acum la compania Mastercard, ce îți vine prima oară în minte: numele companiei sau logoul? Probabil că răspunsul a variat de-a lungul timpului, depinzând și de modurile în care și-a prezentat brandul în diferite. Exemplul dovedește și că rebrandingul poate fi un proces calculat și de lungă durată, care să implice experimentare și înțelegerea feedbackului (direct sau indirect) venit din partea clienților.
5 sfaturi pentru strategia ta de branding
Pentru a avea rezultate de succes în comerțul online trebuie să cunoști cele mai eficiente strategii care să te ajute să ai acea consistență în online și care să construiască notorietatea brandului tău.
Pentru a-ți oferi o privire de ansamblu vom lua în calcul mai mulți pași care te ajută să promovezi brandul și să îți construiești imaginea afacerii tale.
1. Poziționarea brandului în acțiunile de promovare online
Trăim în era vitezei și a tehnologiei, suntem adesea ‘’bombardați’’ de informații din toate părțile, astfel că etapa poziționării poate fi una dificilă. Când creezi un brand și alegi metodele de promovare a brandului, trebuie să ai în vedere un public țină bine conturat, care împărtășește valorile companiei, iar ulterior ajunge să rezoneze cu brandul tău.
Pentru a face față concurenței, asigură-te că oferi cele mai bune produse și servicii din nișa ta. Atunci când vii pe piață cu un produs, indiferent că e nou sau nu, ia în calcul beneficiile pe care le aduce consumatorului. Factorul decizional este până la urmă clientul, iar tu trebuie să-I oferi acestuia calitate și garanție în ceea ce vinzi.
Mizează mereu pe beneficiile aduse, acestea pot fi de natură economică (prețul spre exemplu), funcțională (oferirea unor produse cu performanțe ridicate) sau emoțională (de exemplu, atmosfera cu care este întâmpinat când intră în magazinul tău).
2. Strategia de dezvoltare integrată cu promovarea de brand
Strategia aleasă prin programele de marketing digital pentru promovarea de brand va duce la atingerea obiectivelor afacerii tale. Cea mai utilizată metodă în stabilire a obiectivelor e S.M.A.R.T. (Specifice, Măsurabile, Abordabile-ușor de atins, Relevante, T- încadrate în timp). Strategia eficientă trebuie axată pe alegerea pieţei ţintă şi pe poziţionarea brandului. Programele din spatele afacerii susţin brandul şi ajută la implementarea strategiei și a măsurării rezultatelor.
Comunicarea este de asemenea extrem de importantă în procesul de poziționare, segmentare și strategie de promovare a brandului. Găsește canalul de comunicare potrivit publicului. Investește eficient în principalele rețele de socializare (Facebook, Instagram, Linkedin) și în reclame difuzate la radio și TV, cu un buget de marketing prestabilit. Urmărește rezultatele, fă analize constant, iar în timp vei vedea ce funcționează mai bine pentru afacerea ta (vom dezvolta mai jos principalele mijloace media).
Concentrarea eforturilor și focusarea atenției spre consumator presupune înțelegerea pieței pe care își desfășori activitatea. Construirea și promovarea unui brand este un proces continuu care necesită multă răbdare și consecvență, de aceea nu toată lumea reușește să își deschidă și să mențină o afacere, iar cei mai mulți renunță când dau de primul hop.
3. Comunicarea brandului – esențială în campaniile de promovare
Promovarea unui brand înseamnă comunicarea lui în toate domeniile mass media, fie că vorbim televiziune, internet, radio, ziare, publicitate online, outdoor, social media sau aplicații digitale. Imaginea pe care brandul o are, atât în offline (aici vorbim de reclamele outdoor, guerrilla marketing), cât și online (social media, website) vorbește despre tine, despre valorile și credințele tale care vor să se facă remarcate.
Comunică original, uman, pe înțelesul publicului, interacționează cât mai mult cu comunitatea creată, pune constant întrebări și află care sunt așteptările celor interesați de brandul tău. Prezența în online a devenit mai mult decât necesară în zilele noastre, așa că folosește-te de toate instrumentele de marketing puse la dispoziție pentru a ajunge cât mai aproape de consumatori. Scopul final al comunicării este să-i determine pe consumatori să acționeze, să încerce produsul, iar ulterior să-l achiziționeze. Și nu o dată, ci de fiecare dată.
Odată lansat produsul pe piață, poate te gândești să îți valorifici afacerea în mediul online, cum fac majoritatea brandurilor, indiferent de dimensiunea lor. Un mod simplu și rapid, odată că produsul tău ajunge pe piața și să fie cumpărat de cât mai multă lume poate fi platfoma marketplace OLX.
Pentru mai multe idei de afaceri profitabile, accesează secțiunea Dezvoltarea afacerii de pe OLX Business.
Peste 2.2 miliarde de anunțuri sunt postate lunar pe OLX. Adaugă-le și tu pe ale tale și crește-ți afacerea online!
4. Definește un obiectiv de creștere a notorietății brandului și a afacerii
Un pas esențial pentru creșterea vânzărilor este ca mai întâi să stabilești un obiectiv de creștere a notorietății brandului tău. Atunci când acțiunile tale online trebuie orientate către dezvoltarea afacerii, este esențial să știi și să urmărești un obiectiv de notorietate.
De ce? Deseori se întâmplă ca afacerile să se concentreze prea mult pe creșterea vânzărilor fără a mai ține cont de stadiul în care se află publicul țintă. Știe acesta despre afacerea ta? Iar dacă știe, cât de mult interes prezintă pentru aceasta?
Dacă răspunsul la aceste întrebări este NU, respectiv MINIM, înseamnă că este necesar să definești un obiectiv de creștere a notorietății. Astfel, vei putea trece potențialul client prin toate stadiile necesare pentru a ajunge în cea de conversie, în care el va lua decizia de achiziție.
Află mai multe despre secretul din spatele celor mai vândute produse online.
5. Analizează opțiunile de creștere a notorietății brandului
Există mai multe metode de promovare prin care să crești notorietatea brandului și a afacerii tale. Publicitatea Contextuală, Social Media, SEO, sau alte metode de marketing digital, incluse într-o strategie bine definită te vor ajuta să crești vânzările mult mai rapid.
Cel mai eficient este să testezi mai multe metode de promovare pentru o anumită perioadă deoarece este mai sigur să ai cel puțin o metodă de rezervă în cazurile în care un canal nu dă rezultate sau are probleme interne, iar în această situație nu poți interveni de pe partea ta. În cazul comerțului online pe o platformă de tip marketplace, în primul rând este important să testezi ce metode de promovare în platformă ai la dispoziție.
Multe marketplace-uri oferă servicii de publicitate pe platforma lor pentru ca afacerile care își doresc să ajungă în fața celorlalte să o facă mai simplu și rapid.
Serviciile de promovare OLX sunt unul din exemple, platforma oferind 3 pachete, în funcție de nevoile fiecărei afaceri:
- Reactivare fulger,
- Promovare la început de listă,
- Promovare pe prima pagină.
Peste 2.2 miliarde de anunțuri sunt postate lunar pe OLX. Adaugă-le și tu pe ale tale și crește-ți afacerea online!
Totodată, te poți îndrepta către promovarea plătită pe canale de social media, cum sunt Facebook și Instagram, sau Google Ads. În funcție de publicul tău țintă și de bugetul de care dispui, poți alege dintre aceste canale sau să testezi mai multe în același timp și să le monitorizezi constant pentru creșterea notorietății brandului tău.
Statisticile arată că platformele de social media și comerțul online merg mână în mână, în condițiile în care Facebook se află în spatele a 52% din vânzările produselor online, iar social media reprezintă 75% din locurile în care publicul interacționează cu un brand, conform Lyfe Marketing.
În cazul promovării afacerii tale și a brandului pe Facebook, ia în considerare faptul că peste 75% din cele peste 2.7 miliarde de utilizatori au vârsta peste 25 de ani.
Cu toate că pentru cele mai multe afaceri, platforma reprezintă locul perfect pentru a fideliza clienții, în special cu ajutorul marketingului prin conținut, în cazul afacerilor care vor să crească notorietatea brandului, Facebook Ads poate fi o metodă eficientă de a face acest lucru.
Instagram este o platformă la fel de eficientă pentru a-ți face afacerea cât mai cunoscută, însă media de vârstă este mai mică în cazul acestui public. Din peste 1.2 miliarde de utilizatori, persoanele cu vârsta cuprinsă între 25-34 reprezintă majoritatea, însă în cazul în care publicul țintă al afacerii tale este relevant acestui canal de comunicare, rezultatele tale vor deveni vizibile într-un timp destul de rapid, comparativ cu alte metode.
În cele din urmă, Google Ads este o altă metodă pe care o poți folosi pentru a atrage potențiali clienți către afacerea ta. Cu toate acestea, ia în considerare că acest canal este eficient atunci când oamenii știu ceea ce caută, ceea ce îl face mai puțin eficient în cazul îndeplinirii unui obiectiv de creștere a notorietății brandului.
Dezvoltă-ți brandul cu OLX Business
Dacă ai ajuns până aici probabil că ți-ai dat seama că procesul de branding poate fi destul de complicat, mai ales dacă pleci la drum pe cont propriu.
Din fericire, în lumea afacerilor poți găsi mereu parteneri și platforme care să te susțină în toate activitățile tale și în dezvoltarea armonioasă a afacerii tale. Iar, OLX Business este exact acest tip de platformă – nu numai că te ajutăm cu informații de mare importanță, pe care le poți găsi în Academia de Business, dar odată ce te alături comunității de antreprenori, vei primi și resurse valoroase pentru activitatea ta.
Toți vânzătorii din comunicatea OLX Business primesc elementele cruciale pentru branding:
- O pagină de vânzător personalizabilă, pentru a putea să-ți dezvolți fără grijă identitatea proprie de brand. În plus, îți poți conecta propria platformă, pentru a nu pierde nimic din unitatea și unicitatea brandului propriu.
- Deschiderea către un public de peste 14 milioane de utilizatori pe lună, pentru a putea nu numai să-ți găsești publicul țintă, dar și să intri în contact cu aceștia.
- Instrumente statistice importante pentru dezvoltarea profilurilor de client și pentru testarea a ce strategii de branding funcționează și ce necesită reevaluări.
- Pachete de promovare personalizabile și accesibile, pentru a putea să derulezi orice strategie de comunicare necesară pentru brandul tău.
- Beneficii concrete care se vor reflecta în oferta ta și în ceea ce le oferi clienților. Acestea includ costuri reduse de livrare și retur, metode de comunicare oferite de platformă, sisteme de feedback, recenzii și multe altele.
Prezența brandului tău pe una dintre cele mai accesate și de încredere platforme marketplace, te va ajuta să-ți îmbunătățești imaginea și să-ți comunici mai bine identitatea, misiunea, valorile și nu numai.
Peste 2.2 miliarde de anunțuri sunt postate lunar pe OLX. Adaugă-le și tu pe ale tale și crește-ți afacerea online!