4 motive pentru care merită să vinzi pe OLX marketplace

Pagina de Business » Vânzări Online » 4 motive pentru care merită să vinzi pe OLX marketplace
4 motive pentru care merită să vinzi pe OLX marketplace

Una dintre cele mai eficiente metode de creștere a vânzărilor în 2022 este prezența pe un marketplace, recomandată mai ales afacerilor la început de drum.

Potrivit estimărilor realizate de către ARMO și GPeC, românii au făcut în anul 2021 cumpărături online în valoare de 6,2 miliarde de euro, în creștere cu 10% față de 2020, fenomen influențat atât de pandemia de COVID-19, de creșterea prețurilor la energie de la finalul anului 2021, cât și de consolidarea pieței de e-commerce. 

De aceste cifre ar trebui să profite fiecare antreprenor care își dorește să-și crească vânzările, deoarece comerțul online este viitorul – unul mai ieftin și mai ușor de gestionat. Dacă te gândești de unde să începi, gândește-te mai întâi la ce vinzi. Multe tipuri de business nu se pretează la un punct de lucru sau la un magazin fizic, cum este cazul firmelor de consultanță sau a meseriașilor care merg pe teren.

Și acum te întrebi, probabil: “Ok, nu deschid sediu fizic, dar tot trebuie să-mi fac un magazin online care mă costă destul”. Lucrurile nu stau întotdeauna așa. Desigur, dacă bugetul îți permite, un magazin online cu website propriu este ideal,  iar pentru a-l promova prin mai multe canale și a-i crește vizibilitatea, poți apela la serviciile unei platforme de vânzări online de tip marketplace

Află de mai jos patru motive pentru care merită să vinzi pe OLX marketplace!

1. Ai parte de expunere națională

Da, și cu un website propriu vei avea parte de expunere națională, însă pe acela va trebui să-l crești, ceea ce implică timp și bani. Practic, un site construit de la zero nu este indexat în motoarele de căutare, ceea ce îl face invizibil pentru potențialii clienți. În schimb, dacă îți faci un cont business pe marketplace OLX, nu este nevoie să te mai gândești cum  ajungi la audiența dorită, pentru că pe el se află deja 80% din utilizatori de Interneti din toată țara, dornici să cumpere. Dacă ai avea doar un magazin fizic, expunerea lui ar fi automat limitată și se va rezuma doar la locuitorii orașului respectiv și poate persoanele în trecere.

Pe de altă parte, dacă decizi să mergi strict pe online, vizibilitatea ta depinde de suma investită în promovarea magazinului. Așa că, ce poate fi mai bine ca asta? Tu, în calitate de business owner, te lansezi într-un loc care are 15 milioane de utilizatori activi lunar, de la clienți dispuși să facă achiziții. Fie că vinzi obiecte de mobilier, electronice sau orice tip de bunuri sau servicii, mereu vei găsi clienți interesați de o categorie anume de produse sau servicii.

Iar ei vor veni pe marketplace pentru că știu că aici vor găsi orice caută. Peste 5000 de companii vând cu succes deja pe platforma marketplace OLX. Profită de acest avantaj major și înscrie-te pe marketplace, deoarece indiferent de ce vinzi, e loc și pentru produsele tale și vei întâlni publicul tău țintă aici.

2. Ai parte de o audiență unică

Oricine și-ar dori să fie prezent cu business-ul într-un loc vizitat de milioane de oameni. E ca și când te-ai înscrie la un târg foarte popular din orașul tău sau ai avea magazinul lângă Tour Eiffel. Doar că totul se petrece online. Platforma de vânzări online de tip marketplace OLX primește lunar 15 milioane de vizite de la clienți care au, mai devreme sau mai târziu, intenția de a cumpăra ceva.

Poate te întrebi: “Nu e suficient să am pagini de social media?” Să fii prezent pe Facebook, Instagram, LinkedIn sau Tik Tok e chiar recomandat, dar nu neapărat pentru a vinde. Acolo ai posibilitatea să-ți construiești identitatea de brand, să comunici cu clienții și să le cunoști nevoile,  însă până la a face comerț acolo e mult de lucru.

Canalele de social media au mai multe scopuri, însă pe un marketplace lucrurile stau diferit: oamenii vin să vândă și să cumpere. Cu alte cuvinte, OLX, platforma pe care se postează lunar peste șase milioane de anunțuri, funcționează pe principiul cerere și ofertă, ceea ce nu poate fi decât o oportunitate pentru antreprenori.

3. Ai un website în doar câteva click-uri

Să-ți faci propriul website și să-ți achiziționezi un domeniu poate fi destul de costisitor când ești la început de drum și ai un buget de investiție limitat. De aceea, să-ți faci un magazin online în platforma de marketplace OLX este o variantă mult mai ieftină și rapidă pentru a începe, astfel încât să generezi vânzări.

Practic, ai instant o pagină personalizată a afacerii, unde îți poți publica anunțuri cu produsele sau serviciile tale, și unde clienții pot intra pentru a afla adresa ta, sau te pot contacta direct pe platformă prin chat-ul OLX integrat. Orice utilizator poate publica un număr de anunțuri gratuite, valabile 30 de zile, însă pentru a avea rezultate ca ale unui vânzător profesionist, îți recomandăm să achiziționezi un pachet, care îți va permite să pui mai multe anunțuri în una sau mai multe categorii.

Un pachet de anunțuri îți oferă acces la pagina afacerii, anunțuri evidențiate, statistici pe 90 de zile, suport telefonic și posibilitatea de a filtra anunțurile. În plus, fiecare pachet de anunțuri îți oferă credite bonus, cu care poate opta pentru reactualizarea automată a anunțurilor, promovare la început de listă sau promovare pe prima pagină. Pe lângă asta, pachetele te ajută sa publici mai ușor, rapid și eficient mai multe anunturi la produse din aceeași subcategorie. Cu ce avantaje vine acest lucru?

  • Costuri reduse, pentru că pretul per anunț este mai avantajos în cadrul pachetului, decât luat separat
  • Timp economisit, deoarece nu ești nevoit sa treci prin pașii de plată decât o singură dată
  • Expunere crescută – fiecare anunț face trimitere către restul ofertelor active din contul tău

Astfel, cumpărătorii ajung ușor la toate produsele pe care le vinzi iar tu vei scuti o bună parte din bugetul de promovare pe care l-ai putea aloca către alte acțiuni, cu rezultate mult mai întârziate.

Citește și: 8 idei de afaceri pentru care ai nevoie doar de un laptop

4. Rapoarte și statistici relevante

Cifrele spun totul și te ajută să vezi situația per ansamblu. De aceea, un cont pe marketplace îți oferă posibilitatea să vezi rapoarte și statistici detaliate cu vânzările tale, pentru ca ulterior să-ți îmbunătățești strategiile de vânzare și abordarea.

Ceea ce este și mai bine de atât este faptul că indiferent de câte anunțuri de vânzare ai încărcate, poți vedea statisticile pe fiecare în parte. Acest beneficiu îți va spune dacă ar fi cazul să scazi prețul unui produs, dacă este la căutare și merită să mergi în această direcție, cu alte cuvinte, te va ghida în direcția unor vânzări mai bune.

Marketplace OLX – de ce merită să îți achiziționezi un pachet premium?

Când alegi un pachet pentru utilizatori business, îți crești automat afacerea la un alt nivel. În cazul marketplace-ului OLX, un astfel de pachet este echivalent cu mai multe funcționalități care te ajută la creșterea vânzărilor. Și nu numai:

  • Plătești doar promovarea afacerii tale, pentru că OLX nu ia comision din vânzările tale, ceea ce înseamnă că rămâi cu mai mulți bani în buzunar la sfârșit de lună;
  • Ai parte de livrare prin rețeaua de curieri OLX, ceea ce îți simplifică procesul operațional și nu te mai complici la fiecare comandă primită, prin apelarea la servicii externe;
  • Ai control deplin asupra promovării și decizi ce se potrivește mai bine așteptărilor și bugetului tău, pentru că tu decizi ce produse să promovezi și cu ce frecvență vei face asta;
  • Ești mai în contact cu clienții tăi, poți vorbi direct cu ei prin intermediul chat-ului OLX și poți afla ce așteptări au de la tine, astfel încât tu să-ți optimizezi vânzările în timp;

Citește și: Ce greșeli să eviți când vinzi produsele pe un marketplace

Așa că, dacă ai ambiții mari și vrei să treci la următor cu afacerea ta, ia legătura cu un consultant OLX pentru a afla mai multe despre pachetele business: http://businesshub.olx.ro/

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Abonează-te la BLOG: