Cum ajungi să ai cele mai vândute produse online?

Pagina de Business » Vânzări Online » Cum ajungi să ai cele mai vândute produse online?
Cum ajungi să ai cele mai vândute produse online?

Ți-am arătat de-a lungul timpului ce se vinde bine online, care sunt cele mai căutate produse pe internet și factorii care determină preferințele cumpărătorilor.

Dar până să ajungi să generezi profit află că trebuie să parcugi mai mulți pași în dezvoltarea afacerii tale și că nu totul se rezumă în primă fază la vânzări. Într-un articol recent am vorbit despre Secretul din spatele celor mai vândute produse online și de ce este important să îți construiești un brand, în jurul căruia să comunici. De data aceasta vom aborda subiectul din alt unghi și vom pune accentul pe importanța, cunoașterea, atragerea și fidelizarea consumatorului.

Atragerea și fidelizarea clienților cu cele mai vândute produse online

Atunci când te gândești să-ți construiești o afacere sau să o menții pe cea existentă, esti dispus să investești tot timpul, energia și resurse pentru a atrage cât mai mulți clienți spre produsele și serviciile tale.

Cum îți cunoști și atragi clienții?

Trebuie să știi de la început că aceștia nu vin la tine din senin și tu trebuie să găsești modalități prin care să ajungi să-i cunoști și să-i atragi spre tine, prin cele mai căutate și vândute produse online. Într-o piață digitală, în care tot mai multă lume preferă să cumpere online, devine tot mai dificil ca brand să te faci cunoscut.

Începe prin a-ți răspunde la întrebarea: Cine vreau să-mi fie clienții? Răspunsul dat de tine poate fi unul general în primă fază, dar pe măsură ce intri mai adânc în conturarea unui profil al consumatorului, vei găsi anumite caracteristici care îți vor fi de folos.

În marketing este ceea ce se numește buyer persona. Un buyer persona este un profil ficțional bazat pe cercetare, care descrie în detaliu un client țintă existent sau dorit, bazat pe comportamentul de consum, provocările cu care se confruntă, cum ia decizii sau ce îi place să facă în timpul liber.

Este un lucru obișnuit să ai mai mulți buyer personas pentru o afacere – de exemplu, dacă utilzatorul final al produsului tău trebuie să obțină aprobarea altora înainte de a face o achiziție, fiecare persoană implicată în acea decizie este o persoană separată. Ei vor avea criterii diferite pentru evaluarea produsului, iar tu vei avea nevoie de strategii diferite pentru a răspunde acestor nevoi.

Buyer personas sunt deseori numite clienți, marketing personas sau profiluri (de clienți). Acestea ajută companiile să înțeleagă și să empatizeze cu clienții lor, astfel încât să poată face o treabă mai bună în atragerea și menținerea lor.

Construind un profil al clientului și în baza tendințelor pieței privind ce se vinde bine online, vei știi pe viitor cum să i te adresezi, cum să-i comunici, care le sunt nevoile și cum să le satisfaci dorințele. Un alt aspect de care să ții cont, este să știi clar care este lucrul care te diferențiază de competitori, în marketing se numește USP (unique selling proposition).

Mai pe românește, o propunere de vânzare unică, un factor diferențiator care face afacerea ta să fie mai bună decât a concurenței. Să ajungi să ai cele mai vândute produse online, este de multe ori dificil, dar nu imposibil, dacă îți impui dinainte niște scenarii optimiste, respectiv obiective ușor de atins.

După ce îți conturezi o bază de clienți, care se bucură de brandul tău și cărora le-ai oferit credibilitate prin calitatea, prețul sau designul produselor și serviciilor tale, poți zice că ai creat deja o rețea de încredere. Poate fi vorba de parteneri și ambasadori, partea bună e că cei din urmă pot fi chiar clienții tăi pe care i-ai atras anterior, precum și angajații tăi.

Stabilește ce se vinde bine online și valorifică comunicarea cu clienții tăi

Un lucru esențial în atragerea și fidelizarea publicul, este menținerea legăturii permanente cu acesta. Încearcă pe cât posibil să fii prezent în mediul online prin rețele precum Facebook, Instagram, Twitter sau Linkedin, să comunici constant cu ei, să le oferi informațiile de care au nevoie în găsirea și achiziționarea celor mai căutate și vândute produse online.

Alege un tone of voice apropiat nișei tale de clienți. Tone of voice sau tonul vocii este modul în care personalitatea afacerii tale apare în cuvinte, atât scrise, cât și rostite. Nu este vorba despre ceea ce spui, ci mai degrabă despre felul în care o spui și despre impresia pe care o face audiența ta când te citește sau te aude.

Menține clienții oferindu-le experiențe plăcute cu cele mai vândute produse online

Binecunoscutul autor și speaker motivațional, Michael LeBoeuf, spunea la un moment dat: ‘’Un client satisfăcut este cea mai bună strategie într-o afacere.’’

Perfect adevărat, dacă stai să te gândești că fiecare client în parte contribuie la dezvoltarea brandului tău, odată ce îl fidelizezi și îi oferi recunoștință pentru că este în comunitatea ta. De aceea trebuie să comunici constant și transparent cu clienții, chiar și după ce aceștia au cumpărat de la tine, să fii atent la detaliile comenzilor și să rezolvi orice situație imprevizibilă ar apărea.

Poate de multe ori vin solicitări pentru lucruri care nu sunt legate neapărat de magazinul tău online, însă promptitudinea și atenția sunt experiente care fidelizează rapid consumatorii. Un client simte că-ți pasă de nevoile sale și se va întoarce la tine și a doua oară, și a treia și tot așa.

Contruiește în jurul brandului tău o comunitate atractivă, acordă publicului vizat un statut privilegiat, oferă-i periodic discounturi sau puncte de fidelizare pentru cele mai căutate și vândute produse online, doar așa vei vedea cu ochii tăi ce se vinde bine în online.

Află mai multe și despre strategii de promovare produse online, de ce este eficient să vinzi pe marketmaplace și cum te ajută OLX să îți dezvolți afacerea de comerț online

Loialitatea clientului este angajamentul acestuia față de brandul tău. Un client mulțumit te va alege întotdeauna în locul concurenței, poate datorită serviciului furnizat, a gamei de produse oferite sau a unui alt mod în care alegi să te diferențiezi de restul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Abonează-te la BLOG: